Vélemény helyett Ige


“Emberfia! Őrállóvá tettelek téged Izráel házában. Ha igét hallasz tőlem, figyelmeztesd őket az én nevemben!”


Egyik nap a gyermekeim a szobában játszottak, amikor nagy sírást hallottunk. Odarohantunk, és láttuk, ahogy a két és fél éves kisfiam a fél éves kislányom hátán fekszik. (Ölelni akarta, de a lányom nem bírta azt a súlyt.) Persze próbál vigyázni rá, de azért ez nem olyan egyszerű. Nem tudunk rájuk állandóan figyelni, néha történnek balesetek. Fiam vigyáz a lányomra, amennyire egy két éves gyerek tud, mert mondjuk mit csináljon, tanítjuk rá, hogy kell óvja a kicsit.

Valami ilyent kért Isten is Ezékiel prófétától. Isten mint egy jó apa elmondja az egyik gyerekének, hogy hogy tud vigyázni a másikra. Utasításokat ad, hogy mit kell tegyen, hogy kell tegye. Ezékiel nem feltétlen kellemes dolgokat kellett mondjon, de nem is ez a dolga. Figyelmezteti testvéreit, hogy ne történjen a kelleténél nagyobb baj. Ilyen egy jó testvér.

A fenti mondatoknak a tanulsága a következő:
1. A te felelősséged is, ha rosszat látsz. Szólj! Beszélj! Legyél őrálló saját házában, családodban, gyülekezetedben, közösségedben!
2. Isten igéje alapján tedd mindezt! Legyen meg benned az alázat, hogy ne a véleményed legyen az amit mondasz, vagy egy hallomás, hanem Isten igéje legyen az alap!
3. Gondold végig, amit mondasz, vajon Isten üzenete, vagy a saját gondolatod! Ezékiel azzal a felelősséggel szólt, hogy Isten szavát közvetíti. Te kinek a nevében beszélsz?

Isten téged is szeretne felhasználni a műve építésére. Ehhez viszont Ő kell felhasználjon, mások segítésére.

Állj készen, hogy ő felhasználhasson!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet