Égi diktafon


 „A jó ember az ő szívének jó kincséből hoz elő jót; és a gonosz ember az ő szívének gonosz kincséből hoz elő gonoszt: mert a szívnek teljességéből szól az ő szája.” 

(Lukács evangéliuma 6. fejezet 45. vers)

Nagyszerű születésnapi partinak indult a dolog. Vidám dekoráció, színes lufik, szalagok. Az asztalok rogyásig rakva mindenféle finomsággal, mi szemszájnak ingere. A folyamatosan érkező vendégek kedélyesen köszöntötték az ünnepeltet, aki boldogan bontogatta a kisebb nagyobb ajándékokat.

Majd mikor már mindenki jelen volt, a születésnapi torta felvágása előtt egy fiatalember pattant fel az egyik fotelből azzal, hogy neki még van egy különleges meglepetése. 

Ekkor elővett a zsebéből egy diktafont, csatlakoztatta a hangfalakhoz és lejátszotta az addig elhangzó beszélgetéseket: „Nézd már! Hogyan lehet ilyen ruhát felvenni?” „Igen, ez tök gáz!” „Ahhoz képest, hogy hány éves, jól tartja magát!” „Így könnyű. Van rajt egy kiló festék!” „Olyan uncsi ez az egész, mehetnénk már!” „Hogy lehet ennyire paraszt? Tudja, hogy utálom a marcipánt, és ezt hozza ajándékba!”

Hogy mi történt ezután? Te hogyan éreznéd magad és mit tennél, ha visszajátszanák a szavaidat és mindenki hallaná mindazt, amit valaha is mondtál?

Jó, ha tudod, hogy van egy égi diktafon, ami nemcsak a szavainkat, hanem a gondolatainkat, és az indítékainkat is rögzíti. Így, lehet szép a csomagolás, a külső megjelenésed, visszafogottak cselekedeteid, kimértek a szavaid, de eljön az a pillanat, amikor egyszer csak elszólod magad. Ami a szíveden az a szádon…

S mit tehetsz ellene? Megnémulsz? Beszédtanárt fogadsz? Viselkedésterápiára mész?

Hidd el, mindez csak tüneti kezelés!

Az igazi megoldás: Egy új szív a nagy Orvostól!

„Tiszta szívet teremts bennem, oh Isten, és az erős lelket újítsd meg bennem!” (Zsolt.51:12)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet