Mindig kell egy barát


“Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek ekkora fellege vesz körül, tegyünk le minden ránk nehezedő terhet és a bennünket megkörnyékező bűnt, és állhatatossággal fussuk meg az előttünk levő pályát. Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére, aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és Isten trónjának a jobbjára ült.”

A kapcsolatok nagyon fontosak. Elméletileg minden kapcsolatnak a fejlődés, erősödés a funkciója. Egy jó barát felemel, de földre ránt ha arra van szükség. Ahogy Zalatnay Sarolta egy híres számában énekli:

“Mindig kell egy barát, mindig kell egy barát, 
ki a mélyből felrepít.
Mindig kell egy barát, mindig kell egy barát, 
ki a bajban megsegít.

Csodát látni, jobbá válni,
barát nélkül, nem lehet.
Emlékezni, tervet szőni,
barát nélkül, nem lehet.”
(Zalatnay Sarolta - Mindig kell egy barát)

A Zsidókhoz írt levél írója úgy beszél a “bizonyságtevőkről” mint barátokról. A bizonyságtevők, akik beszélnek Istenről amikor szükségünk van rá. Aki amikor gyenge vagy vállat ad, amikor hitre van szükség az égre mutat. Ha nincs ilyen barátod, akkor keress, mert szükséged lesz rá!

A világ tele van emberekkel - akik különböző módon ugyan, de - Istent dicsőítik nap mint nap. Ha nem találsz olyant körülötted aki számodra erőt adhat, akkor lehet, hogy rosszul kerestél. Keress tovább! Ez nem sprint, maraton. Olyan futás, amit egyedül nagyon nehezen tudsz végig futni. Keress társakat, akik veled futnak!

Isten úgy tervezett, hogy szükséged van barátokra. Ha nincs, akkor keress, mert mindig kell egy barát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia