Menj tovább egyenesen!


„Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra le ne térjetek!”

Ézsaiás könyve 30:21

Korábban már írtam arról, hogy a tájékozódás számomra – szépen szólva – növekedési terület. Nem vagyok egy füstifecske, postagalamb meg aztán végképp, de azért a magam módján próbálom, ha nem is feszegetni, inkább érinteni a határaimat.

Nem is olyan régen az egyik vasárnap be kellett mennem az Egyházterületi irodába, és mivel azon a héten továbbképzés miatt amúgy is rengeteget ültem, gondoltam egy nagyot, biciklire pattantam, és bekerekeztem. A valósághoz hozzátartozik, hogy előtte való este több órán keresztül kerestem olyan telefonos navigációt, ami bicikliutakra specializálódott, böngésztem a térképet, próbáltam megérteni az érthetetlent.

Amíg a kedvenc bicikliutamon tekertem, addig nem is volt semmi gond, azon nem lehet eltévedni, de onnan még bejutni a Belvárosba már egy egészen más kérdés. A GPS mutatta, néha még talán mondta is, de én nem mindig értettem, úgyhogy maradjunk annyiban, nem a legoptimálisabb és legrövidebb úton sikerült eljutnom a célba. Sokkal jobb lett volna, ha valakivel együtt tekerhetek, és ő mindig mondja nekem, merre van a helyes irány.

A mindennapokban, életünk navigálása közben is járhatunk úgy, hogy egyszerűen nem sikerül megtalálnunk az utat, hiába mutatja a térkép, neked csak egyenesen kell menned, ha közel s távol nincs sehol egyenes.

Isten ma reggel az Ő útmutatását szeretné felajánlani neked, és valójában még ennél is többet. Mert Ő nemcsak a „Patrik” vagy „Éva” nevű GPS hang szerepét szeretné betölteni, akit hónapok óta frissíteni kellett volna, akit bármikor kikapcsolhatsz, mert teljesen megbízhatatlan, hanem a társad akar lenni, aki veled éli meg a mindennapok kihívásait. Társad, aki jól ismeri a rád váró utat, hisz Ő egyengette el előtted. Társad, aki biztosan vezet, ha ráhagyatkozol, aki nem leuralja az egyéniségedet, hanem ott van egy karnyújtásnyira tőled, mindig józan, ismeri és átlátja a teljes képet, a legjobbat akarja neked, és tiszteletben tartja a döntéseidet.

Hát ismerd meg Őt, engedd be az életedbe, és hallgasd napról napra egyre többet a hangját! Figyelj rá, útmutatására, szeretetteljes tanácsaira, és utazz Vele Isten országába!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia