Többes szám!


 „Ha igazak kiáltanak, az Úr meghallgatja, és minden bajukból kimenti őket.” 

(34. Zsoltár 18. vers)

Minden bajból kiment az Úr?! Na, itt álljunk meg! Ez a megállapítás sántít!

Hiszen szegény József hiába kiáltott, a testvérei eladták és az ifjúságát egy idegen országban rabszolgaként és javarészt börtönben töltötte. Vagy ott volt Mózes, aki hiába kérte az Urat, hogy küldjön helyette mást. És ott vannak azok a próféták, vagy a vértanuk, akiket Isten nem mentett meg a tüzes kemencéktől, a vadállatoktól, az erőszakos haláltól.

No, és itt vagyok én is. A mindennapi problémák, nehézségek, lelki küzdelmek, melyektől már évek óta szeretnék megszabadulni és még mindig semmi, sőt… Talán elfelejtkezett rólam az Úr?

S míg így magamban siránkozom, mint egykor Jónás a hőség, az elszáradt tök, Isten késlekedése és tétlensége miatt, akkor hirtelen megszólal az Ige: Többes szám!

Az van írva: Igazak, bajuk, őket – Miért gondolod tehát, hogy csak te vagy egyedül igaz e földön? Hogy csak neked vannak problémáid? Mikor látod be végre, ahogy József, hogy fogsága a testvérei megmaradása végett volt? Mikor érted meg végre, mint Péter, hogy Istent nem lehet kisajátítani, hogy Jézus a Kornéliusok megváltója is, hogy az Örökkévaló a „Mi Atyánk”?

A Mi Atyánk azt üzeni ma reggel: Tanuld meg, hogy Jézusnál nincs enyém és tied, Jézusnál miénk van!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet