Legyünk együtt gyerekek!


“De Jézus ezt mondta: Engedjétek e kisgyermekeket, és ne akadályozzátok őket, hogy hozzám jöjjenek, mert ilyeneké a mennyek országa.”


A skandináv mitológia szerint a Valhallába a nagy harcosok jutnak. A legnagyobb dicsőség, ha valaki egy harc során veszti életét, így helyet foglalhat a “mennyekben”. Persze egy gyerek elég nehezen érheti el ezt.

Valahogy amikor a mennyre gondolunk, akkor beleesünk abba a hibába, amibe a skandinávok is. Mi is harcolni akarunk az örök életért. Küzdeni azért, hogy elfoglaljuk a méltó helyünket. Úgy fogjuk fel, mint egy háborút, ami a fejünk felett zajlik, és nekünk a frontvonalon a helyünk.

Elárulok egy titkot. Gyerekeket nem visznek a frontra harcolni. Jézus azt mondja, hogy mi körülbelül annyit tehetünk a megváltásunkért, mint egy gyerek egy háború kimeneteléért. Kétezer év telt el azóta, hogy Jézus meghalt a kereszten. A megváltásod azóta vár téged. Semmit sem tehetsz érte, csak el kell fogadnod. Mint egy gyermek, akinek minden nap az asztalra teszik az ennivalót, és nem kell érte mást tennie, mint elfogadni és megköszönni.

Legyél gyermek! Fogadd alázattal, hogy lehetsz gyerek! Ez nem megalázó, vagy kellemetlen. Isten gyermeke vagy. A leghatalmasabb lényé. Ez a legjobb ami történhet veled. Legyél gyerek, aki tudja, hogy az Atyja már megtett érte mindent, neki csak örülnie kell!

Fogadd el a megváltást, mint egy gyerek, és ünnepelj! Mást úgysem tehetsz érte.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet