A siker kulcsa


 Dávid azonban sikerrel járt el minden útjában, mert az Úr vele volt.(KNB)" 

(Sámuel első könyve 18. fejezet 14. vers)

Szeretnél jó eredményeket elérni az iskolában, vagy feljebb lépni a ranglétrán a munkahelyeden? Szeretnél anyagi biztonságot és gondtalan, kényelmes életet élni? Szeretnél sikeres lenni?

Akkor ne olvasd tovább e mai gondolatsort!

Mert az a siker, amiről a Biblia beszél, több mint a holt tárgyak felhalmozása, mint múló hírnév építése, mint embertársaink leigázása.

A siker az, amikor felhagysz a bujkálással és engeded, hogy rád találjon az Isten. A siker az, amikor rá bízod az életed és hagyod, hogy formáljon, miközben átvezet a halál árnyékának völgyén. A siker az, amikor feltétel nélkül megteszed, amit kér tőled, még akkor is, ha károd származik az engedelmességből. 

Dávid élete akkor volt sikeres, amikor ilyen harcokban volt része. Amikor megküzdött Góliáttal és a filiszteusok tízezreivel, amikor Saul igaztalanul üldözte. Ám ő ezek ellenére sem zúgolódott, nem állt bosszút magáért, nem kezdett forradalmat szervezni. Életét az Úrra bízta és hűségesen kivárta a királyságra vonatkozó prófétai ígéret beteljesedését

S hogyan tudott Dávid ilyen alázatos és szelíd lenni? Mi volt a sikerének a kulcsa? Az akaratereje, az ügyessége, a tehetsége, vagy hogy sokat imádkozott, hogy zsoltárokat szerzett és énekelt? Nem. Azt olvassuk, hogy Dávid sikere abban állt: „Mert az Úr vele volt”.

Szeretnéd legyőzni az óriásaid? Diadalmaskodni a gyengeségeid, a rossz szokásaid felett? Szeretnél ott lenni a mennyben a győztesek seregében? Akkor kérd te is: Uram, légy velem!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet