A szemem itt van fent!


“Meghallotta Jézus, hogy kiközösítették, és amikor találkozott vele, megkérdezte tőle: Hiszel te az Emberfiában? Ő így válaszolt: Ki az, Uram, hogy higgyek benne? Jézus így felelt neki: Látod őt, és ő az, aki veled beszél. Erre az így szólt: Hiszek, Uram. És leborulva imádta őt.”


Jézus egyik furcsa gyógyítása a vakon született fiatal története. Először is azért, mert szombaton történt, pont ez volt az oka a felháborodásnak. Másodszor azért, mert nem az ifjú kérte Jézus segítségét, hanem Ő maga megy oda hozzá és kérdés nélkül csodát tett. Harmadszor pedig az ifjú nem látta Jézust a vaksága miatt, így nem tudja ki gyógyította meg, csak hallomásból ismeri.

Az egész történet érdekes olvasmány, úgyhogy mindenkinek ajánlom, de nézzük csak a végét és a harmadik gondolattal foglalkozzunk kicsit. Az ifjú nem látta Jézust. A Mester újból felkeresi és azt látja, hogy partvonalra került pusztán azért, mert Jézus csodát tett és ez a népnek nem tetszett. Ítélkezhetnénk, elmondhatnánk, hogy milyen szörnyűek voltak ezek az emberek, de most hagyjuk ezt a részt és nézzük, hogy építi fel a kapcsolatot Jézus.

Feltesz egy egyszerű kérdést, legalábbis úgy gondoljuk. Eldöntendő kérdés, de sokkal több, mint hinnénk. “Hiszel te az Emberfiában?” Nem az érdekli Jézust, hogy a többiek mit gondolnak róla, egyedül a vakon született hite érdekli. Életében először belenéz megváltója szemébe, és miután megérti kivel áll szemben, nem tud nem hinni.

Mikor néztél utoljára Jézus szemébe? Tudom, ahhoz fel kell emelni a tekintetünket, de Jézus nem azt szeretné ha a por figyelnéd a cipőd orrán. Azt szeretné, ha a szemébe néznél és ráébrednél, milyen csodálatos Megváltód van.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet