Isten válaszai rólunk


„Szabad-e ilyet mondani Jákób házáról? Talán elfogyott az Úr türelme? Ilyeneket tenne velünk? Az ő igéi javára válnak annak, aki becsületesen él!”

Mikeás könyve 2.fejezet 7.vers

Ha most jellemezned kellene magad egy pár mondatban, mit mondanál magadról? Mit mondanál az életedről? Végül pedig – bár ez a legfontosabb – mit mondanál az Istennel való kapcsolatodról? Ezek azok a kérdések, amelyek gyakran megfordulnak az életünkbe, de annál kevésbé veszünk róluk komolyan tudomást és válaszolunk rá szívből és őszintén. Vajon miért? Annyiszor tettem már fel magamnak a kérdést… Miért nem tudok őszinte lenni magammal akkor, amikor saját magamról van szó?!

…és mennyire áldott dolog, hogy Isten pontos és konkrét választ ad szinte mindenre, ami fontos az életünkbe. Lássuk csak, mik lehetnek a kérdések és milyen válaszok érkeznek rá.

Hogy jellemeznéd magad? – Isten válasza: „De áldott az a férfi, aki az Úrban bízik, akinek az Úr a bizodalma.” (Jer.17:7) Nem, nem csak az a férfi. Legyél nő vagy férfi, idős vagy fiatal, a lényegen nem változtat, Isten áldottnak nevez és ehhez semmi más nem szükséges csak az, hogy bízz Benne!

Hogy jellemeznéd az életed? – Isten válasza: „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg.” (Ézsa.43:1-2) Jézus Krisztus megváltott! Az életed legyen bármilyen kusza, zavaros vagy épp viharos, Isten melletted van és támaszt nyújt!

Milyen Isten? – Isten válasza: „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék onnan felülről, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, sem fénynek és árnyéknak váltakozása.” (Jak.1:17) Isten nem változik! Változik a világ, változik a környezetünk, néha még a meglátásaink is, amelyekhez foggal-körömmel ragaszkodunk. Isten azonban sosem változik! Ha ma nem tökéletes vele a kapcsolatod, akkor van esély arra, hogy mindent új lapra helyezz. Ő most is ugyanúgy szeret és vágyik a közeledésedre, mint a bibliai időkben. Tedd meg ma az első lépést felé!

Isten válaszaiból láthatjuk, hogy nem, nem fogyott el a türelme felénk. Minden nap megújul szeretete és kegyelme! Bármit mond, bármilyen üzenettel jöjjön ma felénk az csak a javunkra szolgál. Oktatni, nevelni és bátorítani szeretne. Legyen ez a nap egy új kezdet Vele!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve