Valaki őrködik feletted


„Az Úr angyala őrt áll az istenfélők mellett, és megmenti őket.”

Zsoltárok könyve 34. fejezet 8. vers

Van egy érdekes plüssfigurám. Úgy néz ki, mintha egy pici gyerek nyuszijelmezbe öltözött volna. Szivárványos fülecskéi vannak, apró kezei és lábai, meg egy bájos gyermek arca. Édesanyámtól kaptam még óvodás koromban, amikor egyszer beteg voltam, és nagyon a szívemhez nőtt. A nagymamám vigyázott rám akkor is, emlékszem, a nappaliban feküdtem nyakig betakarva, és folyamatosan ébresztgettem a mellettem épp elbóbiskolni készülő nagyit, hogy „Mama, ne aludjál!”. Komolyan mondom, nem tudom, kitől örökölték az én gyerekeim az alvással szembeni előítéleteiket…

Anyukám aznap sokkal hamarabb jött haza a munkából, mint ahogy szokott, megajándékozott ezzel a kis plüss figurával, felváltotta a nagymamámat, és utána ő őrködött a fekhelyem mellett. Én pedig határtalanul boldog voltam, hogy ott van, hogy értem, miattam jött haza, és most már ő vigyáz rám. Nem emlékszem, mit csináltunk, mesélt-e, vagy játszottunk valamit, csak az érzés maradt meg, és minduntalan hatalmába kerít, valahányszor feltűnik a gyermekeim kezében ez a játékfigura.

Édesanyám sajnos már ő nem lehet mellettem, nem támogathat, nem vigyázhat rám. Viszont van Valaki, aki soha nem hagy magamra. Sem engem, sem téged, kedves Olvasó! Isten elkísér, veled megy az úton, virraszt a betegágyad mellett, és gondodat viseli. Sőt! A mai igében azt olvashatod, hogy angyalt is állít melléd védelmezőként. Mint anya a gyermekére, úgy vigyáz Isten az övéire, angyalait is bevetve ebbe a munkába.

Nem tudom, kedves Olvasó, hogy fel tudsz-e ma köszönteni valakit ezen a gyönyörű ünnepen. Ha igen, tedd meg kérlek, ne tétovázz, adj hálát Istennek érte, és azért, hogy angyalaival együtt gondját viseli szeretett szülődnek!

De lehet, hogy számodra fájó ünnep ez a vasárnap, hisz nincs melletted az, aki a világra hozott, vagy akit te hoztál a világra. Engedd, hogy Isten ma különleges módon átöleljen, és éreztesse veled, nem vagy egyedül! Ő nem hagyott magadra, angyalai pedig tudják a dolgukat, sosem vétenek hibát. A menny őrködik feletted!

Minden nap. Anyák napján is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet