Akikről mindenki beszél


„Vigyázzatok tehát, mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok!

Máté evangéliuma 25. fejezet 13. vers

Wright fivérek, Gagarin, Armstrong, Martin Luther King, Steve Jobs. Ezekben az emberekben az a közös, hogy valami olyat tettek, ami gyökerestül változtatta meg a társadalom jövőjét. Úgy bevonulni a történelembe, hogy a tetteink megváltoztatják a világot működését, a legnagyobb elismerés, ami valaha kijár valakinek. A XX. század megszámlálhatatlan kiváló elmét adott, ezáltal jobbá téve a világot.

Az idő előrehaladtával viszont egyre kevesebbet beszélünk róluk. Mit tettek „A” nagyok azért, hogy most birtokolhassuk azt, amink van? Megfeledkezünk róluk. A technikai invenciók nagyszerűek, a fizika határainak leküzdése emberfeletti, a Föld bolygótól való távolodás és a gravitáció leküzdése megnyitott az emberiség számára egy új teret. A kíváncsiság és az ismeretlen megismerése mindig ösztönző lesz az emberiség számára.

A nyugalom keresés a legfontosabb az életben és sokan nem találják meg egész életük alatt. Folyamatos keresés, identitás zavar, stressz mindenkiben előfordul. Az állandó izgalom, a mikor kérdésre való válaszkeresés könnyen zavart kelthet bennünk. Igaz nem tudjuk a napot és az órát, hogy Krisztus mikor tér vissza. De ez nem kell zavaró tényező legyen akkor, ha nincs mit rejtegetnünk. Amikor állandóan az óránkat vagy a naptárunkat nézzük, hogy mikor jön vissza Krisztus állandó feszültségbe tiporjuk bele magunkat. Ne tegyük! Türelemmel és imádsággal a szívünkben várjuk Krisztust!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet