A kegyesség titka


“Valóban nagy a kegyesség titka: aki megjelent testben, igaznak bizonyult lélekben, megjelent az angyaloknak, hirdették a népek között, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben.”

A matematika jó részét életünk végéig nem használjuk, legalábbis átlagemberként. Például a másodfokú egyenleteket még iskolapadon kívül nem használtam. Persze soha ne mondd, hogy soha. Még messze van a történet vége. Az összeadás viszont nem bonyolult, és egy olyan egyenlet, amiben kizárólag összeadás van, nem lehet nagy falat.

A kegyesség titka egy egyszerű egyenlet. Tudom, ez nem tetszik sokaknak, mert szeretjük a bonyolult titkokat, amiket mondhatunk, hogy senki sem tud, csak mi, ezzel sokkal jobban érezzük magunkat, de sajnálom, ez nem bonyolult.

“Megjelent testben”:
Nem egy furcsa lényként találkozunk vele. Nem azt látjuk, hogy egy földön túli fantazmagórikus valami jelenik meg, hanem egy gyermek születik. Egyáltalán nem valami misztikus talány, hanem egy egyszerű gyermek képében. Pont úgy, mint te, vagy én.

“Igaznak bizonyult lélekben”:
Nem tett semmi rosszat. Istennel a kapcsolata egy percre sem rendült meg. Bűn nélkül élt le egy olyan életet, amit nekünk nem sikerült. Megtapasztalta az élet nehézségeit, mégsem követett el semmi rosszat. Tiszta volt. Az egyetlen igaz ember.

“Megjelent az angyaloknak”:

Az angyalok találkoztak vele.

“Hirdették népek közt”:
A világ minden táján beszélnek róla. Kevés olyan nemzet, vagy nyelv van, ahol nem ismerik a nevét.

“Hittek benne a világon”:
Kétezer éve tömegeknek ad reményt minden nap. Kétezer éve a világ minden táján találkozhatunk olyan emberekkel, akik nyíltan, vagy rejtve, de vallják, hogy ismerik és hisznek benne.

“Felvitetett dicsőségben”:
Nem maradt a teste a földön. A mennybe ment, mint egy győztes.

Adjuk össze az egészet, és kapunk egy személyt. Egy névre igaz ez az egyenlet. A kegyesség titka maga Jézus.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet