Most van az ideje


„Ekkor az angyal, akit a tengeren és a földön állva láttam, felemelte jobb kezét az égre, és megesküdött arra, aki az örök korok korain át él, aki a mennyet és a benne lévőket, a földet és a benne levőket, a tengert és a benne levőket teremtette, hogy időt nem mérnek többé, hanem a hetedik angyal kürtölésének napjaiban, mikor az kürtölni fog, végbe megy az Isten titka, úgy, ahogy azt rabszolgáinak, a prófétáknak örömüzenetként adta.” 

Jelenések könyve 10:5-7, Csia Lajos fordítása

Szeretnénk tudni, ismerni az időket. Mikor sikerül valakinek végre teherbe esni? Mikor születik meg a várva-várt gyermek? Mikor találja meg valaki a hozzá illő társat? Mikor sikerül végre megszabadulni egy hosszantartó betegségtől? Mikor fog esni a hó? (Nálunk még egy nem esett.) Mikor kaphatja meg az átlagember az oltást? Mikor lesz vége a mostani járványnak? Mikor lehet nyilvános rendezvényeket, gyülekezeti, templomi istentiszteleteket, esküvőket, ballagást, diplomaosztót tartani?

Mikor lesz vége a világnak? Bár azt hiszem, ez az utolsó így nem a legjobb kérdés. Keresztényként mi nem a véget várjuk. Nem valamit, hanem Valakit. Krisztust, aki megígérte, hogy visszajön, és úgy vet véget valaminek, hogy elindít egy sokkal jobbat. Véget vet a bűnnek, halálnak, szenvedésnek és fájdalomnak, és megnyitja az Ő országának kapuit egy újjáteremtett világban. Örök élet az örök Istennel örök kapcsolatban.

Igen, úgy gondoljuk, jó lenne tudni, mennyi idő van még addig hátra, de valamiért Isten ezt nem adta tudtunkra. Ő úgy látta jónak, ha ez az információ maradjon rejtve. Helyette megosztotta velünk az „Isten titkát”. Az evangéliumot. Azt, hogy Ő kész volt az életét áldozni érted és értem, hogy nekünk ne legyen részünk az örök halálban. Azt a titkot, hogy Isten Fia emberré lett. A korlátok nélküli, örök lény megszületett az időnek teljességén, emberi testet öltött, olyan lett, mint közülünk egy. Elhozta számunkra az igaz Istent, egész közel hozzánk, egy karnyújtásnyira, egy durván ácsolt fakeresztre. Élt. Meghalt. És harmadnapra feltámadt, hogy mi is feltámadhassunk, amikor itt lesz ennek az ideje.

Amit nem tudunk, mikor jön el. De valami mást tudunk helyette, azt, hogy minek van most itt az ideje. Az evangéliumnak! Annak, hogy találkozz rajta keresztül Istennel, hogy megismerd Őt igazán, az életed részévé tedd, és add tovább az örömhírt! Éld meg, mondd el, írd le, tedd kézzel foghatóvá! A mindennapjaid, a munkád, az emberekkel való kapcsolattartásod, a beszéded, az életed adja tovább ezt a jó hírt: ilyen az Isten.

Ma ennek van itt az ideje.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet