Angyal áll melletted!


„Ezek után láttam, hogy egy másik angyal leszállt a mennyből: nagy hatalma volt, és dicsősége beragyogta a földet.”

Jelenések könyve 18.fejezet 1.vers

Hiszek az angyalokban! Abban is hiszek, hogy minden ember mellett van egy angyal, aki segíti őt a mindennapokban. A Biblia angyalai sokrétű feladatot látnak el. Van olyan, aki figyelmeztet, van olyan aki jó híreket közöl, aki harcol vagy épp felkészít egy váratlan eseményre. Olyan is van, aki csapásokat mér és olyan is van, aki úgy jön el, hogy a Föld teljessége beragyog. Okkal tehetjük fel a kérdést, hogy: ha most is van mellettünk egy angyal és még sem ragyog körülöttünk minden, akkor ez az angyal miben különbözik a többitől? Vagy őt szemtől szemben fogjuk látni? A válasz egyszerű és egyben csodálatos is.

Ez az angyal egy olyan fejezetet fog elhozni a világ történelmében, amely csodálatos lesz. Ez az angyal fog segíteni abban, hogy mi emberek, férfiak és nők, idősek és fiatalok, gyengék és erősek, Istenről beszéljünk! De nem csak úgy, ahogy a hétköznapi életben szoktunk. Erővel és boldogsággal. Szavaink nem csak elmúló és erőtlen kifejezések lesznek, hanem úgy fogunk beszélni Istenről, mint akit valóban ismerünk. Olyan tapasztalatokat, élményeket fogunk elmondani Róla, amelyet csak mi tudunk és ez olyan csodálatos lesz, hogy a boldogság, amely a tapasztalatokból árad betölti lelki fénnyel az egész világot.

Isten csodálatos országot készít azoknak, akik hűségesek Hozzá. Ez az angyal, akiről János apostol ír, egy olyan helyzetet teremt és olyan erőt ad mindenkinek, hogy azok, akik már ismerik Istent és életük telve van tapasztalattal, beszélni tudjanak, lehetőségük legyen arra, hogy bemutassák az Urat és az Ő országát. Csodálatos és lenyűgöző lesz, amikor emberek milliói beszélnek Istenről és az Ő csodálatos tetteiről életükben és ezen elbeszélések hatására azok, akik még nem ismerik Istent, meglátják, hogy milyen csodálatos is Ő és kegyelme feléjük is kitárja az új lehetőséget.

Ha érzed, hogy beszélned kell Istenről, akkor ne tartsd vissza a gondolataidat! Az angyal itt van és megadja a bátorságot, az erőt és a megfelelő szavakat, hogy jól kifejezd magad és a lehetőséget, hogy elmondhasd az embereknek, amit Jézus érted is tett.

Áldott napot!

 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia