Veled van az Úr!

 


"Ujjongjanak, örüljenek, akik igazamat kívánják! Beszéljék mindenkor, hogy nagy az Úr, aki szolgája javát akarja!" 

Zsoltárok könyve 35.fejezet 27.vers 


Ha adódna egy lehetőség, hogy kívánj valamit, mi lenne az? Nem, nem mint a mesékben, hanem tényleg. A valóságban adódna egy alkalom, amikor bármit kívánhatnál és ne érezd magad rosszul, hogy ha magadra használnád el azt a kívánságot. Őszintén, mi lenne az? 

Nagyon sokat elmélkedtem ezen a kérdésen. Arra jutottam, hogy azt szeretném, ha tudnám minden egyes percben, azonnal, hogy Isten mit gondol az adott helyzetemről és mit tanácsolna, mit tegyek. Valahogy úgy, ahogyan volt az ősidőkben, amikor itt élt Jézus lent a földön és a tanítványok oda mehettek hozzá, beszélgethettek vele, kikérték véleményét, odafutottak, ha féltek vagy magányosak voltak, tulajdonképpen bármikor oda mehettek hozzá. Milyen fantasztikus lenne, hogy ha ezzel a lehetőséggel most is rendelkeznénk. Azonban mi egy hatalmas feladatot kaptunk a hitünkre nézve: tanuljunk meg várni! Várni arra, hogy Isten válaszolni fog és megosztja velünk igazságát, gondolatait egy adott helyzettel kapcsolatban. 

Most emlékezz vissza azokra az imákra, amelyek meghallgattattak. Emlékezz, hogy milyen volt abban a pillanatban a lelked, mennyire féltél vagy bánkódtál, esetleg magadba roskadtál. Oda fordultál az Úrhoz és Ő megnyugtattad a lelked. Misem bizonyítja jobban azt, hogy Isten valóban figyel az imákra, mint a szívből imádság azonnali nyugalma. Amikor imádkozol és vágysz Isten igazságára, nyugalmára, tanácsára, akkor a szíved elkezd megnyugodni. Isten azonnal válaszol. A válasz pedig ez: nyugodj meg! Veled vagyok! 

A zsoltáros elmondja, hogy az Úr szolgája (értsd jó értelemben) javát akarja. Nem az a célja egy-egy nehezebb helyzettel, időszakkal, hogy korbácsold  magad lelki értelemben, szenvedj életed végéig. Szeretne megtanítani valamit. Olyan dologra szeretné felhívni a figyelmed, amelyre talán amúgy nem is figyelnél vagy nem fogadnád el Isten igazságát, hogy ha nem tapasztalnád meg a mélységet. 

Isten szeret téged! Ma is fordulj hozzá bátran, bizalommal, mert a javadat akarja! 

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet