Kevés vagyok ehhez?


“De az Úr ezt mondta Mózesnek: Talán kevés ehhez az Úr ereje? Most majd meglátod, beteljesedik-e az én szavam, vagy sem.”


Szeretem Isten humorát. Általában este van időm Bibliát olvasni. Ilyenkor sokszor fordul elő, hogy olvasom, majd hangosan felnevetek, amit a feleségem nem teljesen ért. Elmondom neki, és jobb esetben meg tudom magyarázni miért vicces amit látok. Rosszabb esetben csak nézünk egymásra mint Nóé meg a harmadik teve.

A fenti történet csak egy mondat egy izgalmas párbeszédből. Mózes és Isten beszélgetnek. Mózes elmondja, hogy a nép húst akar, Isten meg azt mondja: “Nyugi! Megoldom!” Egy hatalmas vándorló nép éhes, nem tetszik már nekik az az étel, amit eddig kaptak, húst akarnak. Isten megmutatta mennyire szereti őket. Kaptak mannát (mennyei kenyeret), utat nyitott előttük a tengeren, erőt adott a harcokban, este tűzoszlopként, nappal felhőként ment előttük, és mégis most lázonganak. A nép már csak ilyen. De még Mózes sem ért semmit.

Mózes hírül viszi az üzenetet Istennek, hogy a nép húst akar, elégedetlenkednek, és mikor Isten üzen, hitetlenkedik. Egyszerűen nem fér a fejébe, hogy annak, aki a semmiből teremtett mindent nem tart sokból néhány állatot legyártani. Ez kész vicc! “Mózes! Te tényleg nem fogtad még fel, hogy ki vagyok?”

Isten kérdése nem csak Mózesnek szól, nekünk is. Mit gondolsz a Mindenhatóról? Úgy gondolod, hogy van amit nem tud megtenni? Istennek nem kellett bizonyítani, de mégis Mózesnek újra meg újra megmutatja hatalmát. Miért gondolod, hogy veled másképp bánik?

Miért kérdőjelezed meg még mindig a hatalmát? Ha Isten megígérte, miért nem bízol benne?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet