Egy új élet emlékei

„Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe.”

Tele vagy emlékekkel, jókkal és fájókkal egyaránt. Olyanokkal, amikre öröm visszaemlékezni, és olyanokkal, melyeket legszívesebben kitörölnél a múltadból. Olyanokkal, melyeket újra és újra el kell mesélned, mert az utódod kíváncsi rájuk, és olyanokkal, melyeket senkivel nem akarsz megosztani. 

Minden helyszín, ahol eddig jártál valamit felidéz benned, jót vagy rosszat, vagy egyszerre mindkettőt. És el sem tudod talán képzelni, hogyan lehet emlékek nélkül élni. Vannak tájak, melyek örökre beléd vésődtek, és mindenhová elkísérnek. Az otthont jelentik neked, akármilyen messzire is sodor az élet, látványuktól egy pillanatra elfog a honvágy. 

Isten ma reggel egy különleges üzenettel indít az utadra. Ő egy új világot fog alkotni. Újjá teremt mindent, úgy, hogy az felülír minden régi történést. Új föld és új ég vár rád az Ő országában, ahol igazán otthon érzed majd magad, és nem kell a fájó emlékek árnyékában élned. 

Földünkön minden hely mást jelent minden embernek. Valakinek élete leggyönyörűbb napját, valakinek magát a poklot. Ezért Isten olyat alkot, ami mindenkinek tökéletes lesz. Újjá teremti világunkat úgy, hogy ne tépődjenek fel többé a sebek, és senkinek ne kelljen úgy leélnie egy örökkévalóságot, hogy közben cipeli magával a múlt sérüléseit. Isten tökéletes munkát végez, olyat, ahol mindenki igazán tiszta lappal nyithatja meg az öröklét kezdetét. 

Hát nézz fel bizalommal az égre, és kapaszkodj Isten feléd nyújtott kezébe! Eljön Ő és az Ő országa nemsokára. Visszakapod mindazokat, akiket elveszítettél, és végre élhetsz igazán sebek, béklyók, fájdalom és veszteség nélkül. És gyűjtheted az új élet emlékeit. Örökké. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet