Kívánom, légy "gazdag" jövőre!

"Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét; hogy gazdag létére szegénnyé lett értetek, hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok."


Kívánom neked, kedves olvasó, hogy légy gazdag jövőre, de nem a hagyományos értelemben! Nem azt akarom, hogy nyerj a lottón, sem azt, hogy annyi pénzed, kincsed legyen, amennyit el sem tudsz költeni. Hanem azt kívánom, hogy légy gazdag a gazdagság bibliai értelmében.

Isten Igéje szerint gazdaggá tesz minket a harmonikus kapcsolat a bennünket körülvevő világgal: Mindannyian szeretjük a szép tájakat, a csodálatos tiszta vizű tavakat, folyókat, virágokkal teli, lankás domboldalakat, csodaszép, árnyas erdőket. Amikor gyermek voltam, csak ki kellett mennünk a kertünk fölé és mindez ott volt. Ma, ha kimegyek a szemközti rétre a kutyussal minden tele van szeméttel. Eldobált szemét, papír zsebkendő, narancshéj, mások kertjéből oda-hordott, lenyírt fű, mert úgy is lebomlik... - körös-körül. Az ösvény mentén elszívott cigarettacsikkek, műanyag flakonok, összegyűrt poharak. Úgy szeretnék olyan gazdag lenni, mint gyermekkoromban! Vajon mi kellene hozzá? Te tudod?

Isten Igéje szerint gazdaggá, áldottá tesznek minket a szeretetkapcsolatok, olyanok, mint a párkapcsolatok, a szülő - gyermek kapcsolatok, a baráti kapcsolatok és még sorolhatnánk: Folyamatos küzdelmünk van ezen a téren mióta csak ezen a világon vagyunk. Ugyanakkor boldogságunk forrása is ezekben rejlik. A kedves mosolya, érintése. Szeretteink jó-szava hozzánk. A nagy, közös játékok, az örömmel együtt töltött tartalmas idő. Legyen sok ilyenben részünk jövőre és legyen sokkal kevesebb vita, szóharc, bántás és megbántódás! Vajon mi kellene hozzá? Te tudod?

Isten Igéje szerint gazdagok lehetünk, ha elfogadjuk, hogy Jézus gazdaggá tegyen bennünket. Neki több kincse, vagyona van, mint az egész világon élő összes élő és valaha élt embernek, mert az egész Föld mellett Övé  világmindenség. De neki nem kell más, csak a mi szívünk. És azért, hogy azt elnyerje, mindent kész volt otthagyni értünk. Otthagyta otthonát, a mennyet. Azt az országot, amely tökéletes, örök. Otthagyta barátait, szeretteit. Az angyalok seregét, akik imádattal vették körül, és az Atya megbecsült szeretetét is azért, hogy egy legyen közülünk. Otthagyta istenségét, mindenhatóságát, még az örök életét is, hogy megváltson minket, hogy oda adja a mi bűneinkért, hibáinkért cserébe. Szeretné, ha elfogadnád, mert szeretne boldoggá tenni! Vajon mi kell hozzá? Te tudod?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

Gyakorlati teológia