Igazság, szeretet, kegyelem

„Ezt mondja a Seregek Ura: Igazságos ítéletet hozzatok, szeretettel és irgalmasan bánjatok egymással!”

Korrupció, igazságtalanság, gyűlölködés amerre csak nézel a hírekben. De most itt álljunk is meg. Nem arról szeretném, ha olvasnál ma reggel (itt is), hogy mennyire ember embernek farkasa ebben a világban, hanem valami másról. Arról, hogy van Isten. Egy igazságos, szerető és kegyelmes Isten.

Isten igazságos. És ez a legjobb hír. Nem a saját kénye-kedve szerint oszt üdvösséget vagy kárhozatot. Nem az éppen aktuális szeszélyek hatására dönt a te vagy szeretteid sorsa felől. Van egy tökéletes törvénye, melyet saját magára is alkalmaz. Bátran megbízhatsz benne, nem fog átejteni téged. Nem fog kihasználni, és remény nélkül az út szélén hagyni. Ő állja a szavát, és hűséges a vele megkötött szövetségekben. 

Isten szeret téged, és kegyelmes. A legjobbat akarja neked. Élettel ajándékozott meg, és minden vágya, hogy kapcsolatba kerülhessen veled. Hogy megismerhesd, milyen Ő valójában, és többé ne rettegj, ne menekülj előle. Elküldte érted egyetlen Fiát, hogy meghaljon a kereszten, és vérével megválthasson téged az örök haláltól. Lázadásod, bűneid helyett Krisztus életét és vérét nézi, így megtisztíthat, és örök életet adhat neked, ha te is így döntesz. 

Őt nem tudja senki sem lefizetni azért, hogy más ítéletet hozzon meg veled vagy szeretteiddel kapcsolatban, mint amilyet Krisztus vére, az Ő törvénye és a ti döntésetek alapján meg kellene hoznia. Nem fog más helyett megbüntetni téged. Nem fog ártatlanul meghurcolni senkit, és nem fog kegyelmet adni annak, aki nem eszerint választott. 

Isten igazságos, szerető és kegyelmes, ez lebegjen ma a szemeid előtt. És ez az Isten kér tőled valamit. Csak azt, hogy kövesd Őt. Légy te is igazságos, szerető, kegyelmes másokkal szemben! Ne a külső, a társadalmi besorolás vagy a kapcsolatok alapján ítélj! Nézd mindig az érem másik oldalát, és ne hagyd, hogy a csapongó érzelmeid határozzák meg a döntésedet! Közvetítsd azt az igazságot, szeretetet és kegyelmet mások felé, amit te kaptál Istentől! 

Legyél a Mindenható követe ezen a földön, és élj az Ő szabályrendszere, az Ő elvei szerint! Tegyenek bármit a többiek, viselkedjen bárhogyan a hangos, névtelen tömeg, te ne őket kövesd, hanem Krisztus útját! Légy igazságos. Légy szerető. Légy kegyelmes. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet