Ez az a nap


„Ez a nap az, amelyet az Úr rendelt; örvendezzünk és vigadjunk ezen!” (118. Zsoltár 24.vers)

Ez a mai nap egy különleges nap számodra. Miért, hiszen nincs sem név-, sem születésnapom, nincs semmi családi évforduló. Ma nincs ünnep, nem vagyok szabadságon, ez ugyanolyan sima munkás szerda, mint a többi.

Pedig ez egy különleges szerda. Miért mondom ezt? Nos, nézzük csak! Mitől lesz az egyik nap fontosabb, mint a másik, mitől válik egy időszak emlékezetessé, mitől lesz ünnep az ünnep?

Egy adott esemény, amihez kapcsolódik, kétségkívül meghatározó, ám hogy ünnep legyen egy napból és ne csak rutinná vált nosztalgiázás, amely egy idő után terhes előkészületekkel jár, ahhoz több kell.

Ez a több, te magad vagy, elsősorban a hozzáállásod, és az ebből fakadó kisugárzásod, mellyel a szürkének titulált pillanatok is különlegessé válnak. Mert lehet akár születésnap, esküvő, a várva várt nyaralás, ha negatívan állsz hozzá, egyiket sem fogod élvezni, sőt azt várod, hogy vége legyen.

A 118. Zsoltár, amely egy húsvéti örömének, melyben a nép hálát ad az Örökkévalónak a szabadításért, egy prófécia is egyben, mely Jézusban teljesedett, aki az „a kő, amelyet az építők megvetettek, de szegletkővé lett” (22. vers); Akinek virágvasárnapi bevonulásakor e zsoltár szavait kiáltották: Hozsánna! azaz „Oh Uram, segíts most!... Áldott, aki jő az Úr nevében” (25-26.vers).

A 118. Zsoltár ma azt üzeni, nemcsak a húsvéti, vagy a meghatározott időszakok lehetnek örömteliek, hanem minden napot, minden órát, minden másodpercet azért rendelt az Úr, hogy boldog legyél.

Ne feledd! Ez a nap azért különleges, mert Isten veled van, és senki nem árthat neked (6.vers). Ezt a különleges napot azért kaptad, hogy örvendezz és vigadozz (24.vers), hogy ezt látva környezeted is dicsőítse Őt;

„Magasztaljátok az Urat, mert jó; mert örökkévaló az ő kegyelme!” (29.vers)   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet