Vigyázni és imádkozni

„Virrasszatok és imádkozzatok, hogy kísértésbe ne essetek: a lélek ugyan kész, de a test erőtlen.

Márk szerinti evangélium 14. fejezet 38. verse



Megvan a baj egy pillanat alatt. Azok, aki sokat utaznak, hogy egy-egy út során többször is kerülhetünk, akár életveszélyes helyzetbe is. Csak egy kis gondatlanság és az egész életünket meghatározó eredménye lesz figyelmetlenségünknek. Tetteinknek következménye van, ezért sem szabad megszüntessük a kapcsolatunkat Krisztussal.

Ahogy elszunnyadunk, elkezdünk távolodni Krisztustól, és nem leszünk többé védtelenek. Újra meg kell találnunk a módját, hogy összeköttetésben legyünk.

A virrasztás és az imádkozás összetartozó fogalmak. Nem elég csak virrasztani, nyalogatni a sebeinket, ki kell fejeznünk a szavainkkal, imánkkal, hogy készek vagyunk átengedni a kormánykereket Krisztusnak.

Sokat utazom, de csak kevés embernél érzem azt, hogy biztonságban vagyok. Krisztus az, aki mellett minden helyzetben azt tudom mondani: igen, itt minden rendben van, ennél jobban én sem tudnám csinálni.

A mai reggeli szöveg annak a történetnek a része, amikor Jézus a Gecsemáné kertben néhány tanítvánnyal együtt imádkozni mennek. Ő egy kicsit arrébb keresi az Urat, a tanítványok pedig együtt maradnak, és úgy kéri őket a Mester, hogy imádkozzanak, de nem teszik, hanem egyszerűen elalszanak. kétszer is felébreszti őket, de harmadjára is visszaszenderednek. A Mester annyit kért a tanítványoktól is, amit tőlünk is kér: bízd az életed vezetését Krisztusra!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet