Öröm az Úrban

"Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon."
Zsoltárok könyve 16:11

Élet, öröm és örökkévalóság. Ha nincs életed, nincs értelme sem az örökkévalóságnak, sem az örömnek, amelyet te magad nem élhetsz át. Ha nem lenne öröm az életben, nem lenne jó sem egy rövid szakasz az életből, de maga az örökkévalóság sem. Ha pedig nincs örökkévalóság, akkor nem sokat jelent sem a pillanatnyi öröm, sem az a 70-80 éves időszak itt a földön, amit életnek nevezünk.

Isten mindent ad a gyermekeinek. Megismerteti velünk, hogy melyik úton kell járnunk. Nem kell tájolót használnunk, mert Isten világosan megmondta, hogy melyik a jó irány. Ez az út pedig az életre visz. Nincs kétség, nincs 50%-os valószínűség, hogy lehet, hogy az életre visz, vagy benne van a pakliban, hogy az életre is juthatsz. Isten kizárólag azt az utat fogja reklámozni és ismertetni veled, ami az életre vezet.

Isten nemcsak az útirány megmutatásával törődik, de örömet is ad ennek az útnak során. De nem hamar eloszló kis örömöket, hanem olyan örömöt, ami nem lehetne teljesebb. Amit nem lehet fokozni, mert a teljesség beteljesedett benne. Amire igaz az, hogy az ember semmi egyebet nem kíván ezen kívül.

Mindez szép és jó, és teljesen tökéletessé válik azzal, hogy Isten jobbján a gyönyörűség nem olyan, amit megmutat Isten az embernek azért, hogy utána elvegyen. Az ember a legnehezebben azokat a megszorításokat viseli el a legnehezebben, amelyeket engedmények előztek meg. Isten tudja, hogy a szép és a jó puszta megmutatásával nem tenné boldoggá az embert, ezért Ő arról is gondoskodik, hogy a szép és a jó örökké tartson az ember számára is.

Éljük ezt át ebben az új évben, minden napon, sőt minden percben. Éljük át, hogy Isten azért munkálkodik, hogy velünk megtaníthassa, melyik az a keskeny ösvény, ami az életre visz, melyik az az öröm, aminél nem kell teljesebb és mit jelent az, hogy az örökkévalóság végtelen korszakai állnak előttünk, amelyben az öröm lesz a főszereplő!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet