Mindig veled!

Mi azonban, akik a nappal fiai vagyunk, legyünk józanok, vegyük magunkra a hit és a szeretet páncélját és mint sisakot, az üdvösség reménységét. Mert Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk, hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, vele együtt éljünk. Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.

Egyszer egy lelkész kollega azt mondta, hogy jókat szokott kacagni magában amikor a gyülekezetben egyesek úgy imádkoznak, hogy "Urunk, kérünk légy velünk..." Azt mondta, hogy ilyenkor elképzeli, ahogy Isten a gyülekezet ajtaja előtt vár, és amikor elhangzik a mondat, belép az ajtón, majd leül a padsorokba, mert végre bejöhetett. Minden vicc valamennyire komoly. Néha így képzeljük el Istent. Mintha meg kéne hívnunk bárhova, hogy ott lehessen. 

Pál azt mondja, hogy még álmodban is veled van. Nem csak akkor, amikor összekulcsolod a kezed. Nem csak akkor amikor térdre borulsz. Nem csak akkor, amikor előveszed a Bibliád. Nem csak akkor amikor jól mennek a dolgok. Isten veled van mindig.

Lehetsz éber, és fókuszálhatsz a műveire, és Ő ott lesz. Lehetsz fáradt, és próbálhatsz kikapcsolni, és Ő ott lesz. Lehetsz ideges, és megpróbálhatod elterelni a figyelmed, és Ő akkor is ott lesz. Alhatsz épp mint a tej, és Ő még akkor is ott lesz. Mindegy milyen állapotban vagy, mert Isten mindig veled van.

Élj úgy, hogy tudd, Isten mindig veled van!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás

Micsoda az ember?