Erre nagyon vigyázz!

Istenem, ne hagyj el késő vénségemben sem, míg csak hirdethetem hatalmadat, nagy tetteidet a jövő nemzedéknek. Istenem, igazságod a magas égig ér, mert hatalmas dolgokat vittél véghez. Van-e hozzád hasonló, Istenem?

Amikor kicsi gyerekként azt mondták, hogy „Na majd megtudod, ha öreg leszel.”, nem értettem, hogy mire gondolnak. Mit fogok megérteni és mikor leszek öreg? Erre természetesen nem érkezett válasz…

Nos, azóta felnőttem. Jóllehet még fiatal vagyok, de már öregebb, mint akkor voltam, amikor a fenti mondat elhangzott. Azóta „találkoztam” sok boldog, megható és kedves élménnyel és sajnos sok rossz, fájdalmas és keserű tapasztalattal. Azóta megértettem, hogy az idő a legnagyobb kincs, amivel rendelkezünk és tudom, hogy végtelenül bánni fogom, „majd ha megtudom”, „majd ha öreg leszek”, hogy oly’ sok pillanatot töltöttem aggódva, szorongva, rossz helyzetekbe beragadva és boldogtalanul. Azóta megtanultam, hogy értékelni kell a napfelkeltéket, a naplementéket, a vidám ebédeket, a közös nevetéseket, a szoros öleléseket és a mély beszélgetéseket. Azóta tudom, hogy az idősebb korosztály nem rosszat akar, csak tanítani, óvni szeretne. Azóta azt is tudom, hogy a Jóisten megannyi formában van jelen az életünkben és a legtöbbről fogalmunk sincs, mert csak láthatatlan jelenléte óvja az életünket.

„Majd megtudod, ha öreg leszel.” – mikor leszek öreg? És ha öreg leszek, akkor mi lesz? Számomra a legnagyobb tanításokat a nagyszüleim adták. Nagymamám szeretetteljes mosolya és nagypapám bölcs gondolatai az életem végéig elkísérnek. Őket már nem tudom magamhoz ölelni, de itt hagytak számomra nagyon sok jelentőségteljes gondolatot és érzést. Majd ha én is oda kerülök, remélem, hogy hasonlóan fognak rám gondolni, ehhez viszont az kell, hogy a jelenben megéljem az életemet és figyeljek a Jóistenre.

Szívből kívánom, hogy ezt te is megtapasztald és megértsd milyen sokat jelent az idő.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás

A legfontosabb nap