Egy mindenkiért!

Ahogyan tehát egy ember bűne lett minden ember számára kárhozattá, úgy lett egynek az igazsága minden ember számára éltető megigazulássá.

"Mindenki egyért, egy mindenkiért!" - hangzik a három testőrtől ismert mondat. Ha egyet közülük megtámadtak, mindenki a támadóra vetette magát. Ez a bajtársiasság netovábbja. Gyerekként nagyon szerettem a történeteiket, és sokszor gondolkoztam rajta, hogy milyen jó lenne, ha ilyen barátaim lennének. (És voltak is. Sőt, vannak is.)

Annyira csodálatos számomra, hogy a fenti ige valójában csak az "Egy mindenkiért!" részig jut el. Egy ember, aki teljesített minden kritériumot. Egy ember, aki elég jó volt ahhoz, hogy mindenki helyett teljesítse a követelményeket. Mintha egy focicsapat megszerezné a világ legjobb játékosát, mindenki más kancsal, félsánta rokkant lenne, de sorra nyernék a kupákat, mert az az egy játékos mindent visz. Egy csapatjáték, amiben egy ember dolgozik mindenki helyett.

Így működik a megváltás. Egy személy, aki mindenki helyett elég. Egy, aki olyan tiszta, hogy megtisztulsz mellette. Megfeszítheted az összes izmod, összeszorított fogakkal kipréselheted magadból amit csak lehet, de akkor sem érsz el semmit. Viszont Jézus mindent elért helyetted, érted, neked. Nem azért, mert te elég jó vagy, hanem azért, mert Ő elég jó. Nem azért mert te tudsz valamit amire szükség van, hanem azért, mert Ő tudja mire van szükség. Nem azért, mert te megtetted amit kell, hanem mert Ő megtett mindent amit kell.

Az megváltáshoz nem kell mindenki egyért. Elég az Egy mindenkiért!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás