Ne maradj le!

Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szerte jár, keresvén, kit elnyeljen…

Aki látott már természetfilmet az oroszlánokról, az tudja, hogy a macskafélék közül egyedülállóan falkában, jól összedolgozva, sajátos taktika alapján vadásznak. A magas fűben a földhöz lapulva minél közelebb kúsznak a szavannán legelésző zebra vagy antilop csordákhoz, türelmesen várnak, figyelnek, majd hirtelen egyszerre rájuk rontanak és rendszerint a lemaradozó, a gyenge, a sánta, vagy a fiatal egyedeket ejtik el.

Péter apostol azt írja, hogy így vadászik az Ördög is. Nem szemtől szembe támad, nem akkor terít le, amikor erősek vagyunk, hanem, mint ahogyan az oroszlán, megpróbál leválasztani Istenről és a nyájról, az egyházról, a közösségről.

Így ejtette el anno ősszüleinket is. Először a kérdéseivel éket vert a Teremtőjükkel való kapcsolatukba, majd miután megfertőzte őket az önzés szellemiségével, a másikra mutogatás során egymástól is elszakította őket. És ezzel a módszerrel próbálkozik velünk is.

„Sátán jól tudja, hogy a sötétség seregei a leggyengébb embert sem képesek legyőzni, ha az Krisztusban marad. Ha Sátán nyíltan megmutatja magát, ellenállásba ütközik, és alulmarad. Ezért igyekszik a kereszt katonáit kimozdítani szilárd erődjükből, ő pedig lesben áll seregével, hogy elpusztítsa azokat, akik területére merészkednek. Csak akkor vagyunk biztonságban, ha alázatosan bízunk Istenben, és engedelmeskedünk minden parancsolatának.” (E.G.White; Nagy Küzdelem, Sátán csapdái c. fejezet)

Mai Igénk felhívása: Vigyázz! Az oroszlán ott lapul melletted és azt akarja, hogy eltávolodj Mennyei Atyádtól. Azon ügyködik, hogy minél kevesebbet beszélgess a Megváltóddal, vagy ha imádkozol is Hozzá, az csak gépies kéréshalmaz legyen. Ne várj választ, ne hallgasd, ne kutasd a Szavát, a Bibliát.

És vigyázz! Mert emellett azt is el akarja hitetni veled, hogy a többiek csak hátráltatnak, hogy nincs is rájuk igazán szükséged. Az egyház, a szolgálat, a másokkal való törődés felesleges. Élj csak magadnak. Megérdemled.

Vigyázz tehát, ne maradj le a Pásztortól! Ne maradj le a nyájtól!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás