Ahogyan Ő megért

Vesszőszál hajt ki Isai törzsökéről, hajtás sarjad gyökereiről. Az Úr lelke nyugszik rajta, a bölcsesség és értelem lelke, a tanács és erő lelke, az Úr ismeretének és félelmének lelke. Az Úr félelme lesz a gyönyörűsége. Nem a látszat után ítél, és nem hallomás után dönt, hanem igazságosan ítél a nincstelenek ügyében, és méltányosan dönt az ország szegényeinek dolgában. Megveri a földet szájának botjával, ajka leheletével megöli a bűnöst. Igazság lesz derekának öve, csípőjének öve pedig a hűség.

Jézus úgy tud megérteni és segíteni nekünk, ahogy senki más. Miért? Mert "emberfiaként" ismeri az emberi lét minden küzdelmét, gyötrelemét. Tapasztalatból ismeri a szegénységet, a fárasztó munkát, az elutasítottságot, a kísértéseket. Ezért tudja, min megyünk keresztül. Megérti küzdelmeinket és együttérez velünk.

Tapasztalatból ismeri azt is, hogy mi a megoldás, mi segít rajtunk. Isten Lelke nyugodott meg rajta és hit által győzött minden élethelyzetben földi élete során.

Feltámadása után, mint szerető megváltónk munkálkodik értünk, az összes hatalom birtokában. Látja mi van a felszín mögött, és segíteni akar, mert szeret.

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás