Megújulás

Kérlek azért titeket, testvéreim, az Isten irgalmasságára, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda magatokat élő, szent, Istennek tetsző áldozatul, és ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes.

Próbáltál már újrahasznosítani valamit? Most nem arra gondolok, hogy bedobtad a kék kukába, és vártál, hogy az autó elévigye a megfelelő telephelyre. Amit én mondok, az az, amikor valami újat varázsolsz a régiből. Én nem vagyok túlzottan kreatív, úgyhogy én sem szoktam, de nagyon szeretem az ilyen videókat az interneten. Amikor emberek olyan szétszakadt, törött, leharcolt tárgyakból csinálnak valami egészen új és csodálatos dolgot, amit boldogan nézegetnék a nappalimban.

Még régi tárgyakból is nehéz újat varázsolni. Milyen nehéz a saját elménket megújítani?! Próbáltál már saját gondolkodásodon változtatni? Ez egy hatalmas kihívás. Pál mégis arra szólít fel bennünket, hogy ne féljünk megváltoztatni azt, ami nem jó.

Jézus míg a földön járt, rengeteg alkalommal mondott ellent a korabeli elterjedt téves elveknek és hagyományoknak. Célja az volt, hogy a rögződött, akár beágyazódott hibás gondolkodásmódot egy egészségesre cserélje. Az ítélkezés helyett elfogadást, a törvényeskedés helyett a szeretet törvényét hirdette. A kereszténység alapja a megújulás, mert Jézus megújította a kultúrát, a hitet, és magukat az embereket is.

Jézus célja, hogy megváltoztasson az elméd megújulásával, te csak hagyd neki, hogy megtegye!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás