Kérj és kapsz

Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.

A minap a kislányom inni kért tőlem szörpöt. A konyhában megtöltöttem a kulacsát, miközben ő megállás nélkül kérdezgetett engem, hogy "az szöjpi?". Azt kért, és azt is kapott, viszont percekig győzködnöm kellett, hogy amit töltök a kulacsba az szörp és nem sima víz. Sose vertem át ezzel, ha valamit ígértem igyekeztem azt betartani, mégsem volt biztos benne, hogy azt kap amit ígértem. Végül pillanatokkal később boldogan szürcsölve sétálgatott a lakásban, elégedetten, elvégre "apa most sem nem vert át".

Isten vajon mikor vert át? Hányszor kértél már tőle valamit az esélytelenek nyugalmával, és vártad a csodát, mondván hogy úgysem jön be? Hányszor szólt az imád egy vizsga előtt, egy állásinterjún, egy kihívásban vagy megoldandó problémában? Jól tetted!

Isten meghallgat. Nem mondom, hogy mindig "szörpöt" fog adni amikor kérsz, de ha mást kapsz, az sem azért van mert nem törődik veled. (Én sem mindig adok szörpöt a gyereknek ha kér, de akkor el is mondom neki, hogy nem az van az üvegben.) Legyen szó bármiről, Ő szeretne melletted állni, mert ilyen egy jó atya.

Lehetnek bármilyen jó szüleid, lehetsz te bármilyen jó szülő, még csak meg sem közelíted azt a szeretetet amit Ő mutat feléd. Kérj nyugodtan, mert Isten ad. Lehet hogy nem mindig pont azt amit kérsz, de ez van. Vizet is kell inni, nem csak szörpöt. Ez nem azt jelenti, hogy nem szeret, nem figyel, nem akar neked segíteni, csak azt, hogy Ő jobban tudja, hogy mire van szükséged.

Isten szeret. Ez nem kérdés. Hidd el, hogy figyel rád, úgyhogy kérj nyugodtan! Meg fog hallgatni!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás