Erős és hűséges az Úr!

Igen rettenetes az Isten a szentek gyűlésében, és félelmetes mindazok között, akik körülötte vannak. Uram, Seregek Istene! Ki olyan erős, mint te, Uram? Hűséged körülvesz téged! Te uralkodsz a dühöngő tengeren; ha hullámai tornyosulnak, te lecsendesíted őket.

Gyermekkoromban szerettem a Tarzan-filmeket. Emlékszem, hogy amikor a főszereplő feltűnt elefántháton az ellenséges szándékú emberek táborában, mindig nagy riadalmat keltett, hanyatt-homlok menekültek előle. A trombitáló elefánt rettenetes, félelmetes volt számukra. Azért, mert erős, és számukra ellenséges volt. 
Istennel kapcsolatban az emberek nagyon vegyes érzelmekkel viseltetnek. Vannak, akik számára rettenetes és félelmetes, és libabőrösök lesznek még a gondolatától is, hogy egyszer találkozniuk kell vele. Mások számára ez a félelem inkább ünnepélyes komolyság, mert megtapasztalták Isten hatalmát a saját életükben, és tudják, hogy a Végtelen Hatalommal vannak kapcsolatban, amikor őt keresik egyénileg, és mint közösség is, a "szentek gyűlésében".

Na most: itt van valaki, aki rettenetes, félelmetes és erős (hatalmas). Minden adott ahhoz, hogy menekülni akarjunk tőle, nem? Vagy hogy félelemből vagy érdekből próbáljunk vele valahogy kijönni. És sokan tényleg így viszonyulnak hozzá, és még azok között is vannak ilyenek, akik egyébként hívőknek tekintik magukat.

Csakhogy Isten hűséges is: „Hűséged körülvesz téged!” Ha valaki félelmetes és rettenetes, az leginkább negatív érzéseket vált ki. Ha valaki erős, az lehet jó és rossz is, attól függően, hogy hogyan használja az erejét. De ha valaki emellett hűséges is, akkor minden rendben van, hiszen akkor az erejét úgy fogja felhasználni, hogy az áldás lesz a számunkra: uralkodik a dühöngő tengeren, és az élet tornyosuló hullámait is lecsendesíti. Sőt, a tőle való félelmünk is elmúlik, és sokkal inkább az ő jelenlétének ünnepélyes öröme fog betölteni.

Te milyennek ismered Istent?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás