Üdvbizonyosság

Az én Atyám, aki nekem adta őket, mindennél nagyobb, és senki sem ragadhatja ki őket az Atya kezéből.

Előfordult már veled, hogy amikor önmagadra tekintettél, reménytelen esetnek láttad magad és elcsüggedtél? Rossz szokásainkkal, szenvedélyeinkkel, jellembeli hiányosságainkkal szembesülve jogos is ez az érzés. Az üdvösségünk reménysége azonban nem ránk épül! Nem arra, hogy elég jók vagyunk, sőt még csak arra sem, hogy elég jó vagy ügyes hívők vagyunk, hanem arra, aki kellő hatalommal, előrelátással, és bölcsességgel rendelkezik, hogy valóságosan és hatékonyan segítsen rajtunk.

Jézus ismer és keres bennünket. Azt kéri, hogy hallgassunk rá és kövessük őt. Így szól: "Az én juhaim hallgatnak a hangomra, és én ismerem őket, ők pedig követnek engem. Én örök életet adok nekik, és nem vesznek el soha, mert senki sem fogja kiragadni őket az én kezemből." János evangéliuma 10.27-28

Amikor hallgatunk Rá és követjük őt, akkor teret engedünk neki életünkben, és kezére bízzuk magunkat. Jézus pedig az Atyától kapott ajándékként tekint ránk és a Tőle kapott hatalmával küzd megmentésünkért. Olyan hatalommal, amelyet senki nem tud korlátozni. Ezért bátran reménykedhetünk.

"A Nagy Orvos gondjaira bízza magát az a lélek, aki elfogadja Jézust... Krisztus, a lélek orvosa, ismeri annak fogyatkozásait és betegségeit. Tudja, hogyan gyógyítsa azokat saját vére árán. Ő tudja legjobban kipótolni a lélek hiányosságait... Krisztus végezheti el legjobban azt az alakító és formáló munkát, melyre a léleknek szüksége van. A meggyőződés néha nem elég mély, de ha a bűnös a keresztre tekintve Krisztushoz jön - az igazhoz, aki életét adta a bűnösökért -, akkor annak látványa minden akadályt el fog távolítani. Krisztus felvállalta azt a munkát, hogy mindazokat megváltsa, akik belé helyezik üdvösségük bizalmát. Ő látja a rosszat, amit helyesbíteni kell, valamint a gonoszt, amit le kell küzdeni. Azért jött, hogy megkeresse és megváltsa az elveszettet... Krisztus kegyelme és jósága által a bűnösnek vissza kell kerülnie Isten pártfogásába. Isten Krisztusban naponta arra kérleli az embert, hogy békéljen meg Vele. Nemcsak a bűnöst, de a tékozlót is kész tárt karokkal visszafogadni magához. Krisztus Kálvárián elszenvedett halála az elfogadás, béke és szeretet biztosítékát jelenti a bűnös számára." (Ellen Gould White: Szemelvények I. kötet 178.o.)

Hallgass Jézusra és örülj az üdvösség reménységének!

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás