Jó’ van az úgy!

Aki munkájában hanyag, az testvére annak, aki tönkretesz.

Egyik ismerősöm néhány éve egy félkész házat vásárolt, amit szeretett volna befejezni, hogy nyugdíjas korára ott élhessen békében. Akárhányszor beszéltünk telefonon és rákérdeztem, hogy bírja a megpróbáltatásokat, borzasztóbbnál borzasztóbb történeteket mesélt. Voltak szakemberek, akik mégsem értek rá a korábban többször is leegyeztetett időpontban, nem jelezték, hogy nem jönnek, és kínkeservesen lehetett csak elérni őket. Természetesen akadtak egymásra épülő munkafolyamatok, amiket különböző szakiknak kellett volna elvégezni, de ha az egyik mégsem tudott jönni, csúszott mindenki másnak is a munkája.

A leghorrorisztikusabb történeteket a cserépkályháról mesélte, amiből, mire elkészült, és használni lehetett volna, dőlt a füst minden egyes begyújtáskor, és hiába magyarázta a problémát a készítőnek, a válasz erre az volt, hogy biztosan ő nem tud begyújtani… Mondanom sem kell, hogy egy másik szakember később megtalálta a hibát, de az ismerősömnek addig ilyen állapotokkal kellett egy fűtésszezont túlélnie.

Biztosan te is találkoztál már olyan munkákkal, kivitelezésekkel, ahol a készítők a „Jó’ van az úgy!” elvét követve nem végezték el precízen-pontosan a feladatot, ennek pedig mindig mások itták és isszák meg a levét.

Isten sosem végez félmunkát. Jézus nem spórolósan váltott meg téged és engem, nemcsak félig-meddig lett emberré, nemcsak tessék-lássék szolgált értünk, hanem minden szeretetével, kegyelmével, hatalmával, az Atyával és a Szentlélekkel együtt. Nem mondta 10 perc szenvedés után a kereszten, hogy ennyi biztosan elég lesz, jó’ lesz az így is, az ember nem érdemel többet. Ő végigvitte a küldetést a kínhalálon át a sírig, majd vasárnap reggelén a feltámadásig. És ma sem ül karba tett kézzel.

Isten a mindent adta oda érted. Kész volt örökkévaló életét feláldozni azért, hogy legyen neked és nekem újabb esélyünk az életre. Kész volt a létező legelképzelhetetlenebb utat megtenni a tökéletes mennyországból a bűnös földre, hogy nekünk is utunk legyen Istenhez.

És a te életedben sem végez félmunkát. Szeretete és elfogadása sarkall arra, hogy megéld azt a csodát, aminek Ő megalkotott, hogy a képmása legyél, aki továbbadja mások felé, amit tőle kapott. Hogy Ember lehess a másikért.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás