Menedék mindenkinek

Érezzétek, és lássátok, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki hozzá menekül.

Láttál már kisgyermeket az anyja szoknyája alá menekülni? Kislányom megbetegedett. Lázas lett, és nem érezte jól magát. Éppen ezért, mikor kezdett múlni a lázcsillapító hatása, beült az ölünkbe, és odabújt hozzánk. Bármi történt, az édesanyja ölébe kuporodott, és ott megnyugodott.

A gyerekek mindig tudják, hogy hol a biztonság. Tudják, hogy kihez mehetnek, ha megrémülnek, ha elfáradnak, ha feszültek, ha betegek.

Dávid pontosan tudja mit jelent Istenhez menekülni. Pontosan tudja, hogy a biztonság Isten mellett van. Mint egy gyermek aki el akar bújni a problémák elől, Istenhez menekül. A békét választja a nehézségek közepette. Tudja, hogy a vádaskodások, a vagdalkozások, a megalázás elől Istenhez menekülhet, aki szeretettel átöleli mindentől függetlenül.

Isten ma azt üzeni: "Gyere ahogy vagy! Akkor is, ha épp elítélnek a nemzetiséged miatt. Akkor is, ha épp nem vagy népszerű. Gyere nemtől, kortól függetlenül! Gyere politikától, szexuális identitástól függetlenül! Gyere akkor is, ha mindenki más azt mondja, hogy nem vagy jó úgy ahogy vagy! Gyere, mert a gyermekem vagy, és szeretlek!"

Istennél minden ember menedéket talál, úgyhogy menj hozzá úgy ahogy vagy, mert Ő így szeret téged!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás