Jézus tanít. Ma is.

Ne legyetek pénzsóvárak, érjétek be azzal, amitek van, mert ő mondta: „Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged.”

A nagy kérdés végül mindig az: mire teszed a hangsúlyt az életedben?

Jézus és a tanítványok kapcsolata egy olyan történet, amely boncolgatja ezt a kérdést.

Az ő működésük tökéletesen bizonyította és ismertette az emberi gyengeség és az isteni tökéletesség lényegét és nagyszerűen került bemutatásra az is, hogy milyen hatalmas utat jártak be onnan, hogy kételkedve bár, de elindultak az úton, egészen odáig, hogy Jézus mennybemenetele után a Szentlélek erejével milyen horderejű dolgokat vittek végbe. Fejlődésük kulcsa abban volt, hogy megértették milyen jelentősége van annak, hogy mire helyezik a hangsúlyt. Életük, munkásságuk, kihívásaik nem sokban különböztek a miénktől, talán csak annyi volt a különbség, hogy kevesebb technikai lehetőség volt, mint manapság, de az emberek alapszükségleteik hasonlóak voltak, kezdve a pénzügyi kérdésekkel.

A fenti bibliavers közel sem arra bátorít, hogy a nincstelenség elvét kövessük vagy elégedjünk meg a semmivel, vagy a nagyon kevéssel. Azt mondja, hogy „amink van”. Ez több dologra utal. 1.) fókuszáljunk a „van”-ra és ne a „nincs”-re. Ez nagyban hozzájárul a boldog élethez. 2.) mindig törekedjünk arra, hogy legyen a megelégedéshez elegendő. Életünk ne a várakozásról szóljon, hanem a folyamatos cselekvésről és arról, hogy teszünk a jólétünkért. 3.) A többre vágyás nem főben járó bűn, de óvatosnak kell lenni, mert nem a pénz adja meg a biztonságot, hanem az Úr!

Jézus arra akarta megtanítani a tanítványokat, hogy mennyire fontos a helyes értékítélet és az, hogy mire helyezik a hangsúlyt. Istennel tervezni és cselekedni meghozza a sikert és a megelégedettséget, de nélküle igen nagy veszélyben vagyunk. Te mire teszed a hangsúlyt?

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás