A megbízhatóság öröme

A megbízható ember bőven kap áldást, de aki gyorsan akar meggazdagodni, nem marad büntetlenül.

A Biblia nem gazdasági tankönyv, nem is üzleti útmutató, mégis, sok olyan tanácsot tartalmaz az életnek ezen a területén is, amit ha megfogadunk és követünk, sok ballépést elkerülhetünk.

Vannak emberek, akik gyorsan akarnak meggazdagodni. Vannak, akiknek ez sikerül is, és vannak, akinek nem. Sokan komoly kockázatokat vállalnak a gyors meggazdagodásért. Ismerek olyat, aki lakás árát is veszítette el. Másoktól jelzáloggal terhelt házukat vették el, mert olyan üzletbe fektették a felvett kölcsönt, amibe belebuktak. A gyors meggazdagodásra való törekvés következményeit szenvedték el.

Az is megtörténik, hogy emberek tisztességtelen eszközökkel élnek a gyors meggazdagodás reményében. Vannak olyanok, akiknek viszont bejön az üzletnek ez a formája, ők úgy gondolják, hogy a Biblia téved ezen a ponton. Ezt azért gondolják így, mert eddig büntetlenek maradtak. Eddig…

A pénzügyekhez való hozzáállás másik módja a megbízhatóság, kiszámíthatóság. Az ilyen ember „bőven kap áldást”. Miben jelentkezik ez az áldás? Például, az anyagiakban megbízható emberrel szívesen kötnek üzletet mások; a szép és friss árut árusító zöldségeshez szívesen mennek vissza a vásárlók; a nem olyan drágán dolgozó villanyszerelők több megbízást kapnak, és így tovább.

Emellett, mivel a gazdálkodásnak ez a módja nem csak az egyén saját érdekeit veszi figyelembe, hanem mások javát is, ezért Isten előtt tiszta. Emiatt Isten áldása is kísérheti az így dolgozó embereket.

Te hogy állsz az anyagi dolgokhoz?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Te mivel dicsekszel?

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Mint a villámlás