Tisztíts meg!

Tisztíts meg izsóppal, és tiszta leszek; moss meg és fehérebb leszek a hónál.

A tisztaság fél egészség tartjuk számom magyar közmondások szintjén. Márai Sándor "Egy polgár vallomásai" című művéből tudjuk, hogy a század végi polgárság általában csak akkor fürdött, ha beteg volt vagy ha nősült. Bizonyára mindenki előtt ismeretes, hogy a fürdés és tisztálkodás hiányának köszönhetjük a parfümök és illatszerek létrejöttét.

A tisztaság hozzátartozik az egészséges életvitelhez. A lelki egészséghez úgyszintén hozzátartozik  a tisztaság. Miért nem vagyunk tiszták?

Mert a vétkeink miatt szennyes lesz lelkünk ruhája. Az 51. Zsoltár és azért lett feljegyezve, mert valaki beszennyezte a lelki ruháját. Valaki megkívánt valakit, aki nem az övé volt. Mi is gyakran kívánunk olyasmit, vagy olyasvalakit, am(k)it nem lenne szabad. Gyakran mi is beszennyeződünk olyan kívánságaink kielégítése miatt, amelyre Isten azt mondta, hogy nem jó.

Ha meg is történt régen, vagy nemrégiben, hogy beszennyeztük a mi lelkünket Isten képes megtisztítani bennünket és fehérebbek leszünk a hónál. Istennek nincsen szüksége, hogy folyamatosan bántsuk önmagunkat hibáink miatt, (ahogyan ezt sok keresztény teszi). Istennek arra van szüksége, hogy a következő imát mondjuk el a belső szobánkban:
 
Tisztítsd meg a szívemet, újítsd meg az életem.
Nézd, milyen hűtlen voltam én te hozzád!
De most arra kérlek, áraszd kegyelmed rám!
Jézus várok rád! Ó, tölts el most Szentlelkeddel!
Addm hogy életem neked éljem!
Bocsátsd meg hűtlenségem, 
Hozom most eléd minden vétkem, 
Szabadításom örömét ad nekem!

Hallgasd meg itt: https://www.youtube.com/watch?v=9inZ1-PjhrU
 
Isten ma a szabadítás örömét adja számodra. Úgyhogy ez a hétfői nap, amelyet sosem szeretsz,  csodálatos nap számodra. Bármilyen helytelen kívánság miatt úgy érzed, hogy romba dőlt az életed, szennyes lett a ruhád, jöjj, mondd el Istennek és éld át a szabadítás örömét!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima