Nehéz kő

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint: azé a dicsőség az egyházban Krisztus Jézus által nemzedékről nemzedékre, örökkön-örökké. Ámen.

Egy kedvelt kérdés amire nincs jó válasz: Isten tud teremteni olyan nagy követ, amit nem tud felemelni? Ha a válaszunk igen, hiszen bármit megteremthet, az azt jelenti, hogy nem mindenható, hiszen nem tud felemelni bármekkora tömegű követ. Ha a válaszunk nem, akkor az azt jelenti, hogy akkor végülis nem végtelen a hatalma, mert nem képes megteremteni egy ilyen tárgyat. Mi emberek szeretünk kötekedni.

A Biblia egyszerűen fejezi ki magát. Isten sokkal több mindent megtehet, mint amit el tudnál képzelni. Nem érdemes azon gondolkozni, hogy hol vannak a képességei határai, mert még a közelébe sem tudunk jutni gondolatban sem. Egy kicsit félelmetes.

Isten bármit megtehet, és tudod mire használja azt a bármit? Arra, hogy téged megmentsen. Bármit megtehet, és ezért elküldte Jézust, hogy megváltson bennünket. Bármit megtehet, és ezért mindent megtett, hogy közelebb vonjon magához. Bármit megtehet, és épp ezért ezt a bármit arra használja, hogy te és én örök életet nyerjünk. Mi ez, ha nem végtelen szeretet?!

Isten egy mindenható lény, ami részben félelmetes lehet, de Ő végtelen szeretettel szeret téged, és a mindenhatóságát ezzel a szeretettel itatja át. Történjék bármi, ez a végtelen szeretet vezérli minden tettét. Lehet épp nem így érzed, mert egy tragédián keresztül szemléled a világot, vagy egy krízist élsz át, de Ő szeret téged, és mindent megtett azért, hogy ezt ki is mutassa. Mindent megtett azért, hogy találkozzatok majd, és örökké együtt legyetek.

Mondd, még számít az a kő?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima