Közel van az Úr!

Közel van az Úr mindenkihez, aki hívja, mindenkihez, aki igazán hívja. Teljesíti az istenfélők kívánságát, meghallja kiáltásukat, és megsegíti őket.

Zsoltárok könyve 145:18-19

Isten komolyan gondolja, amikor megígér valamit. Ezért amit ő ígér, abban biztosak lehetünk, hogy úgy is lesz. „Nem ember az Isten, hogy hazudjon”. (4Mózes 23:19)

Ha ez így van, akkor mit kezdjünk azokkal a tapasztalatainkkal, amikor segítségül hívtuk Istent, imádkoztunk valamiért akár évekig, és mégsem történt meg? Sok oka lehet annak, ha úgy tűnik, hogy Isten nem hallgatja meg imáinkat. Ebből a két versből két dolgot szeretnék kiemelni.

Az első: Isten azoknak ígéri, hogy közel van hozzájuk, akik „igazán hívják” őt. Akik igazán vágynak a szoros kapcsolatra vele. Akiknek ez tényleg fontos. És nem csak akkor, amikor éppen baj van, hanem mindig. A „Jajistenem!”, amikor gond van, nem ez a kategória. Isten akkor tud közel lenni hozzánk, akkor lehet szoros a kapcsolat köztünk, ha mindig vágyunk erre. Akkor is, amikor jól mennek a dolgaink, és akkor is, amikor rosszul. Amikor vidámak vagyunk és amikor szomorúak. Amikor erősek vagyunk és amikor gyengék.

A második: az „istenfélők kívánságát” teljesíti. Az istenfélő emberek nem azt várják el Istentől, hogy teljesítse a vágyaikat, hogy támogassa őket saját döntéseikben, áldja meg őket az általuk választott életútjukon, hanem mivel Istent félik, őt tekintik vezetőjüknek, úgy szeretnének élni, ahogy ezt ő a legjobbnak látja és ahogy kéri. Ezért igyekeznek a lehető legmélyebben megérteni az ő terveit, szándékát és útmutatását az élet minden területére, akár kapcsolatokról, akár étkezésről, akár munkáról vagy bármiről is legyen szó.

Isten a fent idézett zsoltárrészletben az így gondolkodó, benne így hívő embereknek ígéri, hogy „meghallja kiáltásukat, és megsegíti őket”. Sok ilyen áldott tapasztalatot kívánok mindenkinek!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima