A törvény

Ember, megmondta neked, hogy mi a jó, és hogy mit kíván tőled az Úr! Csak azt, hogy élj törvény szerint, törekedj szeretetre, és légy alázatos Isteneddel szemben.

Mit vár el tőlem Isten? Ha a Biblia lapjait böngésszük megannyi parancsolattal, törvénnyel, hasonlókkal találkozunk, és hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy mindet szóról szóra be kell tartanunk ahhoz, hogy jó emberek legyünk.

Láttam egyszer egy póló feliratot amin jót kacagtam:
"Nyisd ki a Bibliád egy véletlenszerű helyen! Tedd szó szerint azt, ami le van írva! Az nyer, aki utoljára kerül börtönbe."

Azért ha belegondolunk, a legenyhébb törvény, amit ma már nem szeretnénk betartani a "fogd a kis ásócskádat" törvény. Azért a "kövezz meg mindenkit szitkozódik", vagy az "engedetlen fiú bűntetése" (és még lehetne sorolni) elég kemény példák arra, hogy azért nem minden törvényt kell betartanunk ma.

Mi az a törvény amit mindenek előtt és mindenek felett be kell tartani? Jézus választ ad erre a kérdésre (Máté 22:37-40). Szeress! Ez a legfontosabb törvény. Szeress! Ebbe az egy szóba bele lehet sűríteni az összes parancsolat értelmét, az összes törvény lényegét. Aki szereti Istent, nem keres más pótlékot. Aki szereti embertársát nem akar ártani neki. Ennyire egyszerű a történet. Isten nem kér sokat, csak hogy szeress.

Képzelj el egy olyan világot, ahol mindenki betartja a szeretet törvényét! Képzeld el milyen lenne egy ilyen világ! Szükség lenne bármilyen törvényre, vagy szabályra? Én egy ilyen világról álmodom, és hiszem, hogy már közel van.

Isten jót akar neked, és mi lehet jobb annál, mintha szeretetben élsz?!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima