Tegnap, ma, holnap és bármikor

„Amikor Jézus megszületett a júdeai Betlehemben Heródes király idején, íme, bölcsek érkeztek napkeletről Jeruzsálembe, és ezt kérdezték: Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát napkeleten, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.”

Hol van ő? Vajon láthatjuk? Felismerjük a királyt? – kérdezték egymás közt a napkeleti bölcsek, akik egy csillagot láttak és követték, mintha egy mennyei GPS lenne.

A karácsony múlásával kezd a rideg valóság is visszatérni és újra körül ölel a hétköznapok szürkesége, a munka terhe és a megoldandó feladatok nyugtalanító gondolata. A pihenést, a nyugalmat, a békességet, az önfeledt pillanatokat felváltja a terhek hordozása és az élet gördítette akadályok. A pillanatok, amelyek örömmel töltötték szívünket, mára már lassan csak emlékek maradnak a valóság helyett és újra visszazökkenünk a hétköznapok egyszerűségébe.

Az ünnep egyetlen és igazi kérdése az: te találkoztál benne a Királlyal? Megszólítottad Őt? Kerested egyáltalán? Volt az ünnepben olyan pillanat, amely a kettőtök kapcsolatáról szólt? Karácsonykor a világ Jézus születésének állít emléket, de vajon benne van Jézus születése? Valóban megemlékezik a világ arról, hogy a Megváltó megszületett vagy csak az ajándékozást takargatjuk vele?

Isten a Földre jött Jézus Krisztus személyében és ezzel a legnagyobb ajándékot adta a világnak, ezzel is kifejezve szeretetét irántunk! Ahogy egy nagyon találó idézet is megfogalmazza: „Miért kell a szeretetet ünnepelni? Azért, hogy eszünkbe jusson újra szeretni.”

Lehet, hogy most a sok teendő miatt nem sikerült Jézussal „találkoznod”, de van számodra egy jó hírem: minden nap találkozhatsz vele! Keresd Őt és szólni fog hozzád. Legyél nyitott a társaságára és ő eláraszt szeretetével!

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima