A Föld legszebb éjszakája

"Pásztorok tanyáztak azon a vidéken, akik kint a mezőn őrködtek éjszaka a nyájuk mellett. És íme, az Úr angyala megjelent nekik, és körül ragyogta őket az Úr dicsősége, ők pedig nagyon megrettentek. És az angyal így szólt: Ne féljetek, mert íme, nagy örömet hirdetek nektek, amely minden nép öröme lesz, mert Dávid városában ma megszületett nektek az Üdvözítő, aki az Úr Krisztus
." 

Valamikor i.e. 3-4 év tájékán történt.  Különös éjszaka szállt le Izraelben. Ezen az éjszakán voltak akik, a hosszú út fáradalmaitól fáradtan estek be az előre lefoglalt szállásukon az ágyukba. Voltak akik azt latolgatták, hogyan titkolhatnák el létezésüket, és ingo- és ingatlan tárgyaikat, hogy ne kelljen adót fizetniük a császárnak. Voltak, akik örültek volna egy családbarát szálláshelynek, de végül nem találtak, csak egy alagsort, amelyen osztozniuk kellett az állatokkal. És voltak, akik mit sem sejtve mások aggodalmairól végezték a dolgukat, mint egyéb éjszakán: őrizték a bárányaikat a szabad ég alatt. A pásztorok, akik várták az éjszakai műszakjuk végét, csak akkor értették meg, hogy különleges éjszaka ez, amikor megjelent egy angyal, aki megosztotta velük a világ legnagyobb örömhírét: megszületett a világ Megváltója!

Neked melyik volt életed legkülönlegesebb éjszakája? Amikor te megszülettél, mert éppen éjszaka jöttél a világra? Esetleg egy olyan éjszaka, amikor apa, vagy anya, vagy nagyszülő lettél? A nászéjszakád? Egy szilveszter éjszaka? Egy szabad ég alatt átaludt éjszaka? Vagy egy éjszaka, amikor álmodtál valami szépet? Az volt a legkülönlegesebb éjszaka, amikor eldöntötted, hogy Krisztusnak adott az életed? Mindenkinek volt legalább egy olyan éjszkája az élete során, amely egész életét meghatározza.

Ilyen különleges volt ez a Betlehemi éjszaka is. Azzal a  különbséggel, hogy ami azon az éjszakán történt, nem egy, hanem minden ember életére befolyással bír, és nemcsak az evilági, hanem az örökkévalósági életet is meghatározza. Éspedig megszületett a világ embereinek Megváltója, akivel szövetségre lépre az örökkévalóságon keresztül élhetünk! Így lett tehát a Betlehemi éjszaka, mindannyiunk legszebb éjszakája.

Adj hálát Istennek, és énekelj dicséreteket, ahogyan azt a pásztorok tették anno. Isten miértünk tette legszebbé ezt az éjszakát! Értékeljük hát!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima