Mennyit kell még aludni Jézus eljöveteléig?

„Ezt pedig cselekedjétek, tudván az időt, hogy ideje már, hogy az álomból felserkenjünk; mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk.”

Ó, azok a régi szép idők, amikor még gyerekek voltunk…

Kortalanok, nem tudva, nem értve, hogy milyen gyorsan eltelik egy nap, egy év, az élet. Sőt, inkább türelmetlenül vártuk és kérdeztük, mennyit kell még aludni, hogy megint szülinapom legyen? Mennyit kell még aludni a nyári szünetig, húsvétig, karácsonyig? Mennyit kell még aludni Jézus eljöveteléig?

Milyen jó és milyen egyszerű lenne, ha most becsuknánk a szemünket és a következő pillanatban, amikor ismét kinyitjuk, már Isten országában lennénk. Átaludva a nyomorúság idejét egyből az üdvösségbe toppannánk. Mennyi nehézséget, mennyi fájdalmat, mennyi szenvedést spórolhatnánk így meg!

Ezzel szemben Pál apostol arról ír, hogy mindaz, aki így gondolkodik, az még nem értette meg az evangéliumot. Aki át akarja aludni, át akarja ugrani a tanúságtételre, a szeretet továbbadására kapott kegyelmi időt, az még távol van Krisztustól.

Az üdvösség, a Megváltó, ugyanis nem a távoli jövőben van, nem az elérhetetlen messzeségben, nem a végtelenben lakozik. „Sőt felette közel van hozzád ez íge: a te szádban és szívedben van, hogy teljesítsed azt.” (5Móz.30:14)

Mi, akiket Krisztus szerelme szorongat, ne azt kérdezzük tehát, hogy ’Mennyit kell még aludni?’, hanem, hogy ’Mit cselekedjem ma Uram?’

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima