Ez nem bonyolult

A jóra törekedjetek, ne a rosszra, akkor életben maradtok, és veletek lesz az Úr, a Seregek Istene – ahogy mondogatjátok.

Isten mindig mindent túlbonyolít. Olyan szabályokat fektet le az ember elé, amiket nem lehet betartani. Mégis hogy lehetne, ha olyan nehezek, mint a legelső törvény: "Ne egyél arról a fáról!" Később sem változott: "Ne ölj!", "Ne lopj!", vagy "Ne legyenek más isteneid!" Mégis hogy lehetne betartani ilyen parancsokat?! Most meg ez: "Törekedj a jóra, ne a rosszra!"

Milyen érdekes, nem? Valójában a Mindenható törvényei egyszerűek. Sosem voltak bonyolultak, mégsem tudta az ember megtartani őket.

Egyszer valaki odajött hozzám, és megkérdezte, hogy szerintem mit kell tegyen, hogy üdvözüljön. Én azt válaszoltam neki, hogy higgyen Istenben, és fogadja el Jézus áldozatát. Ő még hozzátett vagy tíz másik szabályt, aminek a fele nem is bibliai alapú, és elmondta, hogy ő így gondolja. Túlbonyolította.

Isten kérései sosem kitekert kérdések. Nem egy száz lépéses terv, amihez minimum rakétatudósnak kéne lenni. Egyszerűen csak szeress! Egyszerűen csak ne árts másnak! Egyszerűen csak fordulj Isten felé, és próbálj vele kapcsolatban lenni! Az egész nem bonyolult. Mi emberek szoktuk túlbonyolítani a történetet.

Isten annyit kér, hogy törekedj a jóra, és ne a rosszra. Nem azt kéri váltsd meg a világot. Törekedj! Nem sikerült? Rosszul sült el az, amivel jót akartál? Semmi baj! Előfordul! Próbáld újra! Törekedj a jóra, és ne a rosszra! Ennyi a kérés. Ez nem bonyolult.

Ha ma ezt olvasod, akkor tegyél meg valamit! Ma figyelj oda, hogy bármit teszel, azt azért tedd, mert jót akarsz! Vizsgáld meg minden lépésed, és ha valami nem ezért van, akkor gyakorolj önuralmat, és állj meg!

Ma csak a jóra törekedj, és ne a rosszra! Ez nem bonyolult!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima