Idő + tudás = bölcsesség

„Nem tudja az ember azt sem, hogy mennyi ideje van még. Ahogyan a halak veszedelmes hálóba kerülhetnek, ahogyan a madarak tőrbe eshetnek, ugyanúgy jutnak kelepcébe az emberek is, ha hirtelen rájuk szakad a veszedelem ideje.”

Az idő drága kincs! Még drágább akkor, ha olyan tetteket viszünk végbe, amelyek pozitív hatással vannak mások életére és akkor a legdrágább, ha tudjuk, hogy a rendelkezésünkre álló időben mit kell tennünk.

Olvastam egyszer egy történetet, amely egy bölcs emberről szólt. Egy kis város mellett élt. A várost egy harci helyzet veszélyeztette, amelyet nehezen tudtak kivédeni a város katonái és lakói. A bölcs ember birtokában volt annak a tudásnak, amely felhasználásával megelőzhető lett volna a harc. A város lakói nem vették igénybe a bölcs segítségét, és tudod miért? A válasz egyszerű: szegény volt. A város vezetői és lakói nem vették figyelembe, még csak nem is tartották észben ezt az embert, mert „nem volt közülük való”. Szomorú…

Az életben sok, pénzen meg nem vehető, az aranynál is értékesebb ajándékkal rendelkezünk. A lista elején áll az idő, az egészség és a család és nem utolsó sorban a bölcsesség. Lehet tanulni, sok új információt szerezni, de az igazi bölcsesség az, ha tudjuk, hogy a megszerzett információ mikor tud a segítségünkre lenni. Ha a város lakói figyelembe vették volna a szegény bölcset, akkor megmenekülhettek volna a veszedelemtől.

Váljunk olyan emberekké, akik ismerik az idő és az alkalom fontosságát. Legyünk olyan emberek, akik felismerik az Isten szerinti értéket és azokat az ajándékokat, amelyeket az Úrtól kapunk. Ha megtanulunk ezek szerint élni, akkor megértjük a bölcsesség lényegét és ajándékká válhatunk a környezetünkben élők számára.

Áldott napot!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima