Te milyen ruhát veszel fel?

"Ébredj, ébredj, Sion, szedd össze erődet! Öltözz ékes ruhába, Jeruzsálem, te szent város, mert nem jön már ide többé körülmetéletlen és tisztátalan."

Nagyon összetett és mondanivalóban gazdag üzenetet hordoz az öltözet képe a Bibliában. Ádám és Éva a bűneset nyomán mezítelennek látta meg magát. Elveszítették ártatlanságukat, és vele együtt örök életüket is. Az isteni kegyelem azonban befedezte őket, Isten megváltóról gondoskodott számukra, s a helyettes áldozati bárány bőréből készült ruhába öltöztette fel őket.

E kép segítségével ugyanakkor Isten arra figyelmeztet, hogy minden, amivel magunkat akarjuk igazolni olyan, mint a szennyes ruha (vö. Ésaiás 64.5), amely méltatlanná tesz minket a királyi menyegzőn való részvételre (vö. Máté 22.11-13). „Pókhálójukból nem lesz ruha, nem takarózhatnak abba, amit készítettek…” Ésaiás 59.6. Arra van szükségünk, hogy saját igazságunk helyett Krisztus igazságát öltsük magunkra (vö. Róma 13.14), és a Bárány vérében tisztítsuk meg az öltözetünket (vö. Jelenések 7.14).

Mai igénk ennek a képnek a legutolsó mozzanatára irányítja a figyelmünket: Isten arra szólít fel, hogy legyünk készenlétben, és teljes szívünkből, minden erőnket beleadva járjunk Vele, öltözzünk fel a legszebb ruhába, mert véget ér a nagy küzdelem. A Bárány menyegzőjére sor kerül, amikor a menyasszony felölti ruháját és elkészült (vö. Jelenések 19.7).

Ébredj hát, és öltözz ékes ruhába! Ne tartson vissza semmi attól, hogy kövesd Jézust, s átformálja az életed!

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

A meghallgatott ima

Isten terve