Isten válságkezelése

"Amikor pedig mindezek elkezdődnek, álljatok fel, és emeljétek fel fejeteket, mert közeledik ti váltságotok"


Jézus ezekkel a szavakkal bátorította tanítványait és készítette fel őket az előttük álló válságos időszakra. Az első kérdésünk ma reggel, hogy mi tartozik a "mindaz" szó alá, ami elkezdődik, és jelzi a megváltás kezdetét? Ha a 21.fejezet első részét olvassuk ezt találjuk:

1. Minden, ami érték- elértéktelendik

 2. Sokan állítjuk, hogy őket küldte Isten Megmentőként

3. Háborúk és lázadások

4. Földrengések és égi jelek

5. Hívők üldözése meggyőződésük miatt.  


Mindez  szemünk láttára történik. A pénzem kevesebbet ér ma reggel, mint tegnap, elértéktelenedik. Tegnap még a világ láttára szerettem, és ma ugyanazt a személyt elhagyom, mert gyűlölöm. Soha nem volt ennyi tévhit és álmessiás, mint mostanság. 

A háborút ne is említsük, ami biztosan egy rétegnek jó, de az egyszerű állampolgárok szenvednek. Vannak lázadások és felkelések.

Földrengés maradványait éppen takarítják a törökök és a szírek. Kanadai égi jelek füstbe borítják az USA-t, és van ma is keresztény üldőzés Koreában, Irakban, Szudánban, Pakisztánban vagy Indiában. 

Jézusnak három tanácsa van erre az időkre: Állj fel,  emeld fel a fejedet, és lásd, mert a megváltás közel van! Ezek mind aktív cselekvésre bátorító szavak. Legyen tartásod, húzd ki magad és lásd meg mit cselekszik az Isten. Jézus nem azt mondta ha dúl a vihar,  hogy zárd be a gyülekezet ajtóját, vagy maradj otthon a belső szobádban, hanem azt, hogy szilárdan, kiállva, fejet felemelve legyél Isten csodáinak tanúja! Isten kezeli a magánéleti, gyülekezeti és széles társadalmi válságot a saját meneterendje és módszere szerint! Nyisd meg a szíved ma is, és lásd! Nincs sok hátra, és elérkezik a Megváltó a megváltással! 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima