Valaki nagyobb, mint Jézus

"Hallottátok, hogy én azt mondtam nektek: Elmegyek, és eljövök hozzátok. Ha szeretnétek engem, örülnétek, hogy az Atyához megyek, mert az Atya nagyobb nálam"

Annyira érdekes szavak ezek Jézus szájából, hogy egy hétig is töprengtem ezek értelmén legalább. Hogyan lehet örülni annak, ha valaki távozik? Pláné, ha olyasvalakiről van szó, mint Jézus, aki széjjel járt jót tévén, és élvezhették munkájának áldásait a tanítványok is?

Bár Jézus maga mutatta be, hogy milyen is az Isten, mégis azt mondja, hogy az Atya sokkal nagyobb, hatalmasabb és többre képes , mint Ő! Neki azért, kell elmennie, hogy nagyobb dolgok történhessenek!

Jézus eljött, elvégezte a megváltás munkáját az emberiségért, de még nem ért véget itt a történet. Vissza kell mennie az Atyához, hogy újra visszajöhessen, és hazavigyen.

Bár nem mi emberek állítottuk össze a menetrendet, mégis jó az Istenség menetrendjében bízni, hiszen látjuk, a Bibliában leírtak alapján, hogy az események alakulása pont úgy jó, ahogyan azt Isten végzi.

A türelmen és a kitartáson még dolgoznunk kell, de az Ige alapján tudatosíthatjuk:  életünk egy sokkal nagyobb Atyai kézben van, mint maga Jézus. Akkor képzeljük csak el, mi mindent tehet meg az Atya, még sokkal többet, mint Jézus tett! Ma, bármi is történik, gondolj arra,hogy Valaki nagyobb igazgatja a sorsodat, mint Jézus!


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet