Mini megváltás

"Mint Istennek szent és szeretett választottai, öltsetek magatokra könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is."

Milyen nehéz bocsánatot kérni valakitől! És milyen nehéz megbocsátani! Én mondjuk abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nagyon rossz a memóriám, ezért általában nem emlékszem, hogy ki mikor mivel bántott meg, így könnyen el tudok engedni egy-egy sérelmet. Persze az idő előrehaladtával mindent be lehet gyakorolni, így a sértődöttséget és a haragtartást is.

Amikor feleségemmel készültünk az esküvőnkre, egy a lelkész barátunk, aki esketett bennünket, tartott nekünk felkészítőt. Ahogy haladtunk a témákkal egy alkalommal a konfliktuskezelés témakörben olyant mondott, ami mind a mai napig cseng a fülemben, és házi szabályommá vált. A házasság egy mini megváltás. Minden nap megbocsátani. Ez a legfontosabb.

Olyan ez, mint a rendrakás. Ha havonta akarsz csak rendet tenni otthon, akkor a szemét, a lomok halma már a plafont fogja érni. Ha csak néhanapján teszel rendet, akkor az iszonyatosan nagy munkával jár. Sokkal egyszerűbb rendet tartani, mint rendet rakni. Minden nap egy picit figyelni, hogy rend legyen. Ilyen a megbocsátás. Minden nap figyelni, hogy a kapcsolatokban rend legyen.

Nem azért kell megbocsátani, mert ezzel tartozunk a másiknak. Nem azért kell megbocsátani, mert ha nem, akkor becsap a villám, és az fájni fog. Azért bocsáss meg, mert neked már megbocsátottak. Jézus kétezer éve bocsánatot szerzett neked, és minden nap ebben a megbocsátott állapotban lehetsz. Bocsáss meg, mert neked is minden nap megbocsát Isten!

Bocsáss meg minden nap, hogy rend legyen a kapcsolataidban! Bocsáss meg, mert Isten már megbocsátott neked!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Világosság a sötétségben

A tökfőzelék és a szeretet