Miben hiszel?

"Hanem értünk is, akiknek majd beszámítja, mert hiszünk abban, aki feltámasztotta a halottak közül Jézust, a mi Urunkat, aki halálra adatott bűneinkért, és feltámasztatott megigazulásunkért."

Egyszer egy barátom azt mondta, hogy nem hisz semmiben. Ahogy beszélgettünk, kifejezte, hogy ő száz százalékig racionális embernek tartja magát, nem hisz, csak tud. Ahogy haladt a beszélgetés, sorra fejtette ki az érveit, hogy miért nem érdemes hinni. Egy idő után odaértünk a buszmegállóba, ahova menni akartunk. A beszélgetés épp megakadt, így csendben megkérdeztem tőle, hogy mikor jön a busza. Ránézett az órájára, majd annyit mondott: 
- Azt hiszem 10 perc múlva.
- Akkor mégis hiszel valamiben. - Hangzott a válaszom.

Miben hiszel? Hiszed, hogy egy mindenható lény uralkodik a világ felett? Hiszed, hogy ez a lény megteremtett téged? Hiszed, hogy szeret téged? Hiszed, hogy annyira szeret, hogy feláldozta magát érted?

Én azt hiszem, hogy Isten szeret engem és téged. Sőt! Isten szereti azt az embert is, aki épp idegesen dudál, mert a dugóban kell ülnie. Hiszem, hogy Isten szereti azt az embert is, aki épp a másik zsebéből lopja ki a tárcáját. Hiszem hogy Isten szereti őket, mert Ő mindenkit szeret, válogatás nélkül. Hiszem, hogy annyira szereti őket, hogy Jézus egy kereszten függött értünk, és meghalt. Ez nem kis dolog. Nem csak annyi, hogy elsétált veled a buszmegállóig. Ő mindent egy lapra tett fel, és mindent fel is áldozott értünk.

Hiszem, hogy ez az Isten feltámasztotta Jézust. Hiszem, hogy a halál nem a vége a történetnek. Hiszem, hogy feltámadok egy nap, és velem együtt mindaz a sok ember, akiket Jézus megváltott. Hiszem, hogy látni fogom rég elvesztett szeretteimet, és együtt örülünk majd, amikor életünkben először személyesen láthatjuk a Megváltónk arcát. Hiszem hogy ott leszek az Új Földön, és örökké élhetek. Hiszem hogy mindezt mindenkinek felkínálta Isten.

Én mindezt hiszem. Te miben hiszel?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima