Egy kép Krisztusról

"És láttam, hogy a trón, a négy élőlény és a vének között ott áll a Bárány. Olyan volt, mint akit megöltek; hét szarva volt és hét szeme: az Isten hét lelke az, akiket elküldött az egész földre."

Egy képpel sokkal többet lehet elmondani, mint ami egy mondatba belefér. Nem véletlen, hogy a profétikus könyvek sokszor képekben jelenítik meg Isten üzenetét. 

Ez is egy ilyen kép a megváltóról. Bárány, akit megöltek. Sok ószövetségi kép, gondolat kapcsolódik ehhez. Az áldozatra való bárány, akiről Isten gondoskodik, akinek a vére megoltalmaz az ítéletben. Akinek az élete volt az ár a mi elrontott életünkért. Akinek szarva van, de nem is egy szarv, hanem hét szarv. A Bibliában a szarv, a hatalmat jelképezi. Tehát a megölt báránynak felfoghatatlan hatalma van! Pont az önfeláldozó szeretete a hatalmának forrása... Ugyanakkor szemekkel is teljes, ami azt fejezi ki, hogy telve van a Lélekkel. 

Krisztus képes nekünk segíteni, mert örökkévaló szeretettel szeret, s ez kellő hatalom, hogy átformáljon, mert önmagát áldozatul adta értünk, s így kegyelmet szerzett számunkra, mert mindent lát, s mindenütt ott van, s övé minden hatalom a világegyetemben. 

Örülj, mert ő a te megváltód! 

Legyen áldott a napod!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hívd meg a lelkészed egy sörre!

Isten terve

A meghallgatott ima